Datum: 14 maart 2022 / 09:00

Ontdekdezorg week

De Ontdekdezorg week (voorheen Week van Zorg en Welzijn) vindt jaarlijks plaats in maart. Tijdens deze week vragen we landelijk en regionaal aandacht voor werken in zorg en welzijn, waarbij we aansluiten op de landelijke 'Ik Zorg'-campagne.

De Ontdekdezorg week 2022 vindt plaats van 14 tot en met 19 maart.

Campagne

De Ontdekdezorg week is hét landelijke campagnemoment voor de sector zorg en welzijn. De doelgroep van deze campagne bestaat uit zij-instromers en herintreders. We laten zien wat werken in de sector inhoudt en welke kansen er zijn. Dit doen we samen met werkgevers en onderwijs.

De Ontdekdezorg week wordt geörganiseerd door de samenwerkende regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus. Utrechtzorg coördineert de campagne in de regio's Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi en Vecht.

Doe mee!

Meedoen aan de Ontdekdezorg week kan al laagdrempelig door gebruik te maken van de online toolkit. Verwijs kandidaten naar de vele activiteiten en webinars die worden georganiseerd, of maak een eigen #ontdekdezorg video.

Tijdens en na de Ontdekdezorg week kunt u als werkgever ook zelf een activiteit organiseren om geïnteresseerden kennis te laten maken met uw organisatie. Denk hierbij aan een speeddate, (online) koffie-uurtje of meeloopdag. Bekijk dit document voor inspiratie. Ook kunt u zich aanmelden voor de Ontdekdezorg events die Utrechtzorg in Hilversum, Zeist en Doorn organiseert.

In dit document hebben we alle regionale informatie voor u op een rijtje gezet.

Aanmelden activiteit

U kunt uw activiteit aanmelden via Google Forms. De eerste deadline hiervoor is woensdag 16 februari. Hierna blijft het formulier geopend, maar duurt het langer voor uw activiteit online geplaatst wordt.

Meer informatie

Heeft u vragen over de Ontdekdezorg week? Neem dan contact op met Diede Heitink via dheitink@utrechtzorg.net, en/of kom naar de Ontdekdezorg week Q&A's van Utrechtzorg op 15 februari en 1 maart.