Ontwikkelprogramma voor zorgprofessionals

Wilt u zorgmedewerkers leren en laten ervaren hoe ze ideeën kunnen opdoen en uitvoeren, en hoe zij met hun vakmanschap en persoonlijk leiderschap de zorg vanuit de praktijk kunnen vernieuwen? Laat ze meedoen met het programma Vernieuwend Werken in de Zorg! Utrechtzorg start binnenkort een regionale editie van dit bewezen effectieve programma dat is ontwikkeld door Reinaerde en de Sociale Innovatie Academie. Vernieuwend Werken in de Zorg is trotse koploper binnen het Actie Leer Netwerk.

Waarom vernieuwen in de zorg?

Ella van Lingen, bestuurder bij Reinaerde, vertelt je graag meer over (het door Reinaerde ontwikkelde) programma Vernieuwend Werken in de Zorg.

Programma Vernieuwend Werken

De beste ideeën komen van de werkvloer. Als organisatie wil u dit graag faciliteren. De basis van het programma bestaat daarom uit het aanleren van nieuwe vaardigheden, het opdoen van nieuwe kennis over innoveren en persoonlijke ontwikkeling. Dit doen we rondom een concreet idee. Dat idee hoeft u nog niet te hebben, en ontwikkelt zich in de loop van het programma.

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor zorgprofessionals en een zogeheten tandempartner. Een tandempartner is een leidinggevende of manager uit de organisatie die ook meedoet en een rol heeft in het uitwerken en uitvoeren van een idee.

Waarom meedoen?

  • Het programma zorgt voor het vergroten van veranderkracht en innovatievermogen in uw organisatie;
  • Ambassadeurs van innoveren inspireren andere collega’s;
  • Het idee of project heeft direct resultaat binnen uw organisatie;
  • Collega's krijgen meer energie en werkplezier
  • Heft programma heeft een positief effect op het binden en boeien van de zorgprofessional

Praktische informatie deelname

Is uw organisatie aangesloten bij Utrechtzorg of deRotterdamseZorg? Dan kunnen medewerkers van uw organisatie meedoen!

Het programma duurt circa 4 maanden, waarbij de bijeenkomsten het liefst fysiek worden georganiseerd op locaties van deelnemende organisaties. De kick-off vindt plaatst op donderdag 22 september, en de laatste bijeenkomst is op donderdag 26 januari 2023. Er zijn ook bijeenkomsten op 6 oktober, 17 oktober, 3 november, 10 november, 14 november, 21 november, 1 december, 15 december en 12 januari 2023.

Deelname kost € 750,- exclusief btw.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Marloes Aarden via maarden@utrechtzorg.net. Bekijk ook de flyer met informatie voor medewerkers.

Aanmelden kan via vernieuwendwerken@derotterdamsezorg.nl.