6300 mensen ingezet door Extra handen voor de zorg

25 januari 2022

Coronacrisis

Na bijna twee jaar houdt het crisisinitiatief 'Extra handen voor de zorg' definitief op te bestaan. Extra handen voor de zorg is ontstaan om zorgorganisaties die hulp konden gebruiken tijdens de coronacrisis te verbinden aan mensen die (tijdelijk) wilden helpen in de zorg. Utrechtzorg verzorgde de regionale coördinatie van dit project in de regio's Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vecht.

Geleerde lessen

Vanaf de start in de eerste coronagolf tot het najaar van 2021 zijn ruim 6300 mensen aan de slag gegaan in zorgorganisaties in heel Nederland. Oud-zorgprofessionals, zorgstudenten en mensen vanuit andere sectoren hebben de zorg ondersteund en hun meerwaarde voor de zorg laten zien. Extra handen voor de zorg heeft hiermee een goede basis gelegd voor toekomstige (crisis-)ondersteuning. De Nationale Zorgreserve kan voortbouwen op de ingeslagen weg en gebruikmaken van de opgedane ervaring en geleerde lessen.

De resultaten en geleerde lessen zijn opgehaald en vastgelegd door onderzoeksbureau SEOR. Dit rapport is vrijdag 14 januari aangeboden aan de Tweede Kamer. Bekijk ook de infographic voor een samenvatting van het project.