De Ik Zorg Shop pop-up store in Amersfoort is geopend!

20 mei 2022

Op woensdag 18 mei opende de Amersfoortse burgemeester Bolsius en Ik Zorg ambassadeur Noor de Ik Zorg Shop pop-up store in Amersfoort.

20 zorg- en welzijnsorganisaties slaan de handen ineen

Van 18 mei tot en met 17 juni is iedereen die interesse heeft in een baan in zorg en welzijn van harte welkom in het Hart van Vathorst in Amersfoort. “De Ik Zorg Shop is een prachtig initiatief” benadrukt burgemeester Bolsius. “Mijn complimenten aan alle 20 betrokken organisaties in de regio Amersfoort-Eemland die hiervoor hun handen ineenslaan. Ik hoop van harte dat velen de weg naar de shop gaan vinden de komende weken. De coronacrisis heeft ons laten zien hoe belangrijk goede zorg is en tegelijkertijd weten we dat door de vergrijzing er meer zorgverleners nodig zijn en we nu in actie moeten komen om straks weer voldoende zorgpersoneel te hebben.”

Op weg helpen naar een betekenisvolle baan

Dat er een groter wordend tekort is aan zorgpersoneel is al langer bekend. Cijfers van Utrechtzorg laten zien dat de regio Amersfoort-Eemland in 2031 rekening kan houden met een tekort van 2500 zorgmedewerkers. Er zijn veel meer zorgvacatures dan werkzoekenden. Dit vormt de belangrijkste reden voor de Amersfoortse zorg-, welzijn- en onderwijsorganisaties, gemeente en Utrechtzorg om de zoektocht naar nieuwe collega’s in de Ik Zorg Shop gezamenlijk aan te pakken. Monique Barten (projectleider Utrechtzorg): “We willen iedereen die op zoek is naar een betekenisvolle baan op weg helpen. Na een bezoek aan de Ik Zorg Shop weet je wat werken in de zorg inhoudt, en wat goed bij jou past. En wie weet ontmoet je direct jouw toekomstige werkgever!”

Speciale informatiebijeenkomsten

De Ik Zorg Shop pop-up store is van 18 mei tot en met 17 juni te vinden in het Hart van Vathorst (Angelinapolder 3 in Amersfoort). Naast de reguliere openingsdagen zijn er ook speciale informatiebijeenkomsten voor mensen uit Oekraïne (25 mei) en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (8 juni). De openingstijden zijn van woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00-16.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.ikzorgshop.nl.

De Ik Zorg Shop is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Amersfoort, WSP Regio Amersfoort, MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, de Start Foundation, Utrechtzorg en de deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties.