'De zorg: meer dan billen wassen'

08 mei 2019

Leerlingen op De Fontein in Bussum kregen gastlessen over Zorg en Welzijn.

Gastlessen voor mavo-leeringen Bussum

In april vond de 'Zorg en Welzijn Ontdekdag' plaats op De Fontein in Bussum. Vier tweedejaars mavo-klassen kregen gastlessen van Amerpoort, GGZ Centraal, MBO Hilversum en de Ambassadeurs van de Zorg (CNV Jongeren). Leerlingen kregen de kans om via een ouderdomspak te ervaren hoe het voelt om bejaard te zijn, of kregen een speciale bril op om oogafwijkingen te simuleren. Ook hebben de scholieren geleerd hoe overprikkeling voelt, én hoe daar binnen de gehandicaptenzorg een speciaal persoonlijk plan voor wordt geschreven. En wat voor soorten verslavingen bestaan er eigenlijk allemaal, en hoe gaat men daar binnen de GGZ mee om?

Artikel regionale pers

Journalist Sebas Bouqet van de Gooi- en Eemlander was aanwezig en schreef een artikel over de dag: "Het blijkt een perfecte manier om leerlingen kennis te laten maken met de zorg. Dat moet ook. De deadline voor inschrijvingen bij universiteiten, hogescholen en mbo-scholen is op 1 mei. Deze tweedejaars hebben nog even, maar hun beeld van de zorg is in ieder geval op tijd bijgesteld. Of ze nu voor de zorg kiezen- of niet." Ook Esther Cronie, Ambassadeur van de Zorg, operatieassistent, én social influencer vanuit deze rol, vertelt: "Het is zo belangrijk dat wij jongeren een beeld geven van wat werken in de zorg inhoudt".

Lees hier het volledige artikel (PDF) van de Gooi- en Eemlander.

Ook een gastles?

Bent u docent, decaan of ouder en wilt u op school ook gastdocenten ontvangen? Of bent u als zorg- of welzijnsorganisatie juist geïnteresseerd in het zelf geven van voorlichting? Neem dan contact op met Diede Heitink via dheitink@utrechtzorg.net. Samen inspireren we de zorgverleners van de toekomst!