Extra handen dankzij zorgtechnologie bij AxionContinu

03 mei 2022

Smart glasses, slimme bedsensoren, heupairbags, robots die een praatje maken met bewoners… Zorgtechnologie krijgt komende jaren ruim baan bij AxionContinu. Deze VVT-organisatie is één van de werkgevers die binnen het Project Zorgtechnologie intensief bezig is met zorginnovatie. Binnen dit project worden zorgmedewerkers opgeleid tot ambassadeurs Zorgtechnologie.

Investeren in innovatie

Wijkverpleegkundige Natascha Gofferjé is één van de zes ambassadeurs bij AxionContinu. Zij verdiept zich als ambassadeur in de mogelijkheden van smart glasses, slimme beeldapparatuur waarmee je op afstand kan meekijken met collega’s, bijvoorbeeld wanneer ze wonden verzorgen. “Ze kunnen ook handig zijn in ons opleidingscentrum bij het nabootsen van wonden hechten. Het beoordelen kan dan ook van afstand.”

Collega-ambassadeur Sophie Mangnus, fysiotherapeut, vertelt: “De technologie kan ons werk mooi aanvullen, bij wijze van extra handen. Vernieuwingen ontlasten de zorg, maar kunnen tegelijk bewoners zelfredzamer maken. Het mes snijdt aan twee kanten.”

Regionale samenwerking

Met de zes ambassadeurs haakt AxionContinu aan bij een regionale samenwerking van 14 zorgorganisaties. “We waren natuurlijk al bezig met vernieuwing, denk bijvoorbeeld aan de leefcirkels. Maar de aanpak wint aan kracht dankzij de samenwerking. We gaan samen verschillende technologieën verkennen en met leveranciers praten om die in proeftuinen uit te proberen.”

Meer lezen over de inzet van ambassadeurs Zorgtechnologie bij AxionContinu? Lees het volledige artikel 'Extra handen dankzij zorgtechnologie'.