- zorgestafette_robot_gr.jpg

Technologie in zorg en onderwijs in het Future Care Lab | ROC Midden-Nederland

26 januari 2023

ROC Midden Nederland zorgt ervoor dat zorgtechnologie in het DNA van zorg- en welzijnsopleidingen wordt geplaatst door slimme innovaties aan te bieden in de Future Care Labs. Ontdek en ervaar zorgtechnologie tijdens het spektakel in Utrecht op 14 februari als onderdeel van de Slimme Zorg Estafette.

Future Care Lab's

Het ROC Midden Nederland leidt samen met de regionale zorgorganisaties op en probeert hierin zoveel mogelijk aan te sluiten bij de (toekomstige) zorgvraag. Door slimme innovaties aan te bieden in verschillende Labs creëren ze de ruimte om te experimenteren en te oefenen met zorgtechnologie. Aan de Vondellaan in Utrecht zijn deze Future Care Labs ontwikkeld: het Learning lab, het Technology lab en het Experience Lab. Met het leren in de Labs wordt zorgtechnologie in het DNA van de zorg- en welzijnsopleidingen geplaatst.

Rol van technologie in het zorgonderwijs

Studenten worden voorbereid op de steeds veranderende arbeidsmarkt, het vervolgonderwijs en participatie in de samenleving.

Eén van de belangrijkste ontwikkelingen betreft de toename van het gebruik van zorgtechnologie. Een logische ontwikkeling gezien de personele vraagstukken in de zorg. Door deze veranderingen en vraagstukken hebben studenten, docenten en zorgprofessionals aanvullende kennis en vaardigheden nodig. ROC Midden-Nederland geeft hier vorm en inhoud aan door de krachten van de Zorg- Techniek- en ICT-opleidingen te bundelen en zo een bijdrage te leveren aan de innovatievraag die speelt in de arbeidsmarktregio Utrecht en Amersfoort.

Technologie spektakel tijdens de Slimme Zorg Estafette

Kom kijken hoe het ROC Midden-Nederland een betekenisvolle leeromgeving tot stand brengt in samenwerking met zorginstellingen, kenniscentra en bedrijfsleven. Een unieke ervaring met de toekomst van de zorg voor ogen! Beleef dit technologisch spektakel, georganiseerd door het gezondheidszorgcollege en Utrechtzorg. U ervaart onder andere de wereld van ouderdom in een mini-event: "Je oudere ik". En natuurlijk neemt u een kijkje in het Future Care Lab.

Download het volledige programma hiernaast.

Komt u 14 februari ook?

Kom technologie beleven en ervaren en ontdek dat zorgtechnologie geen toekomstmuziek is, maar juist helemaal van deze tijd!

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig! Alleen wanneer u wilt meedoen aan het mini-event “je oudere ik”, dan graag aanmelden via de website van de Slimme Zorg Estafette.

Meer informatie? Kijk op website Future Care Lab of neem contact op met Jan Joosten via Jjoosten@utrechtzorg.net