Health Innovation School voor regio Utrecht

25 april 2022

Slimmer werken

In 2017 werd in de Zorginnovatiewinkel op Hoog Catharijne door Lucien Engelen, Karin van Ruiten en Zayna Khayat gefantaseerd over een versneller van innovatie in de zorg. Niet veel later startte met steun van het ministerie van VWS de eerste landelijke Health Innovation School (HIS). De HIS staat voor leren innoveren en bouwen aan een innovatiecultuur in de eigen regio met 50 gedreven professionals. Het is een leergang waarin u met andere professionals uit alle lagen en hoeken van zorg en gezondheid in aanraking komt en een half jaar lang samenwerkt aan een actieproject.

Dit programma is ontwikkeld als antwoord op de groeiende hoeveelheid veranderingen waar organisaties en mensen mee in aanraking komen. De snelheid, omvang en complexiteit van de ontwrichting die afkomt op de huidige gezondheid en op de gezondheidszorg is groot. Harder werken is niet de oplossing, slimmer werken wel. De Nederlandse gezondheidszorg als geheel, en bijna elke organisatie en speler hierin, richten zich op innovatie als een van de bouwstenen voor een transformatie van gezondheid en zorg.

Utrecht Region - doe mee!

Nu vijf jaar later is na regionale edities in onder andere Brabant, Rotterdam en Amsterdam ook de regio Utrecht aan de beurt voor een eigen editie. Utrechtzorg is trotse partner van dit initiatief.

Bent u een vooruitstrevende doener en gedreven om met innovatie een verschil te maken? Dan is de Health Innovation School echt iets voor u! U leert er in sneltreinvaart hoe u innovatie start, versnelt en borgt. Meer informatie vindt u op op de website van de HIS Utrecht Region. Aanmelden kan tot 14 augustus 2022.