Houd (vakantie)medewerkers aan boord!

27 juni 2019

Graag delen we tips op het gebied van onboarding, met o.a. een visuele samenvatting van onze masterclass-serie.

Samenvatting Masterclass Onboarding

De afgelopen maanden heeft de vierdelige Masterclass-serie "Onboarding in de zorg" plaatsgevonden. Tientallen organisaties uit de regio hebben samen kennisgemaakt met onboarding. In een sfeervol Bartholomeus Gasthuis presenteerden de deelnemende organisaties ideeën aan elkaar, waarna een vakkundige jury met o.a. Annette de Groot-Kuppens (directeur Utrechtzorg) en Jong RAAT podiumplaatsen gaf aan Lister en Vivium Zorggroep. Het was echter Abrona dat tot winnaar van de Onboarding-ideeënwedstrijd werd gekroond. Abrona gaat van passieve naar pro-actieve onboarding voor haar nieuwe medewerkers. Stap voor stap wordt verbetering ingezet, waarbij de haalbaarheid van de ideeën bovendien werd onderbouwd met een businesscase.

Graag delen we de visuele samenvatting van deze masterclasses met u (let op, groot bestand!). Utrechtzorg heeft daarnaast vanuit de pilot 'Groeten uit de Zorg' en de masterclasses enkele tips en handvatten verzameld die we graag (nog eens) met u delen. Deel uw onboardingsmethodes en tips met ons en de sector via social media onder #groetenuitdezorg!

Onboarding in de zomer

Is uw organisatie bezig met het (her)ontwikkelen of implementeren van een onboardingstraject? Dan is de zomer de ultieme periode om door middel van een pilot te kijken of uw plannen werken. Voor vakantiekrachten die bij u aan de slag gaan is het vaak hun eerste ervaring in Zorg en Welzijn. Een warm welkom kan ervoor zorgen dat zij uiteindelijk structureel voor werken in onze sector kiezen.

*Download hier de volledige versie van deze samenvatting (let op, groot bestand!).*