Ik Zorg Shop on tour: 1e pop-up store geopend in Nieuwegein

02 juni 2021

In Zeist is de Ik Zorg Shop sinds begin 2020 in de winkelstraat te vinden. Vanaf 2 juni gaat de Ik Zorg Shop ook ‘on tour’ en vindt u pop-up stores op verschillende plaatsen in de regio Utrecht. De eerste Ik Zorg Shop pop-up store is in Nieuwegein geopend door zorgambassadeur Kaat Schreuders in aanwezigheid van burgemeester Frans Backhuijs.

Oriënteren op zorg en welzijn

Direct na de opening mocht de Ik Zorg Shop al de eerste geïnteresseerden verwelkomen. Zij gingen met een loopbaancoach in gesprek die hen op weg kon helpen met het beantwoorden van vragen die zij hadden over het werken in zorg- en welzijn. Samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties en toekomstige zorgprofessionals, zij-instromers, herintreders en vrijwilligers ontmoeten elkaar in de Ik Zorg Shop. “Iedereen die geïnteresseerd is in een baan in de zorg is welkom in de pop-up store. Of iemand nou al jaren ervaring heeft, of op zoek is naar iets nieuws of nog een opleiding moeten volgen", vertelt Leontien van Lierop van Utrechtzorg, projectleider van de Ik Zorg Shop.

Creatieve oplossingen

De kracht van de Ik Zorg Shop is dat het óók een ontmoetingsplek is voor de medewerkers van de verschillende organisaties. Dit biedt kansen om samen tot creatieve oplossingen te komen om de stijgende vraag naar personeel in de zorg aan te vliegen. Het motto hierin is: samen komen we verder! Onder de 87 organisaties die bij Utrechtzorg in deze regio zijn aangesloten staan er nu zo'n vacatures 1000 open. Het verloop in werknemers is groot, iets dat de winkel door de persoonlijke hulp ook terug wil dringen.

De afgelopen maanden was elkaar live in de Ik Zorg Shop in Zeist ontmoeten door de corona maatregelen niet mogelijk. “Nu er weer meer mogelijk is kunnen we in Zeist weer mensen kennis laten maken met het werken in zorg- en welzijn, en voor andere mensen kan dit ook dichter bij huis in de pop-up stores”, vertelt Leontien van Lierop.

Meer informatie

U vindt de shop van 2 tot 25 juni in Cityplaza Nieuwegein (tegenover Theater De Kom). De winkel is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag. Later dit jaar vindt u de pop-up store in Maarssen van 1 tot en met 24 september, in Woerden van 6 tot en met 29 oktober in Woerden, en in Utrecht van 3 tot en met 26 november.

Bezoekers vinden meer informatie over de Ik Zorg Shop op: www.ikzorgshop.nl.

Heeft u als werkgever interesse om deel te nemen aan een pop-up store? Kijk dan op deze pagina of neem contact op met Leontien van Lierop via lvanlierop@utrechtzorg.net.