Ik Zorg Shop pop-up store geopend in hartje Utrecht

04 november 2021

Van 3 tot 26 november kan iedereen die zich afvraagt: “Zou een loopbaan in zorg en welzijn bij mij passen?” terecht in de Ik Zorg Shop pop-up store in het centrum van Utrecht. Na pop-up stores in Nieuwegein en Maarssen is dit de derde stop in de 'tour'.

Informeren en inspireren

De pop-up store is op 3 november feestelijk geopend door zorgambassadeur Olga van het Wilhelmina KinderZiekenhuis (WKZ) en wethouder Maarten van Ooijen van de gemeente Utrecht. De Ik Zorg Shop pop-up store is bedoeld om meer mensen hun weg naar een loopbaan in zorg en welzijn te laten vinden. Dat de behoefte aan zorgpersoneel nog altijd heel hoog blijft is bekend. Volgend jaar verwacht Utrechtzorg in de regio’s Utrecht, Amersfoort en Gooi en Vechtstreek een tekort van 5.617 verzorgenden en verpleegkundigen. Onder de 85 organisaties die bij Utrechtzorg in deze regio zijn aangesloten staan er nu zo'n 1.300 vacatures open.

Mogelijkheden verkennen

De Ik Zorg Shop is volgens zorgambassadeur Olga een hele mooie manier om laagdrempelig met mensen in gesprek te gaan. “Het biedt een kans om te laten zien hoe waardevol het werken in de zorg is. Daarbij willen we de mooie kanten van het werk laten zien en tegelijk een realistisch beeld geven van wat er voor nodig is om dit beroep uit te oefenen. Als je voelt dat je hart hebt voor het werken met mensen en het bij je zou kunnen passen, ga dan zeker de mogelijkheden die er zijn verkennen!”

Samenwerken

In de pop-up store werken loopbaancoaches en vertegenwoordigers van de verschillende zorg-en welzijnsorganisaties uit de regio samen. De loopbaancoaches geven informatie en bezoekers kunnen in gesprek om uit te vinden wat bij ze past of welke opleiding ze bijvoorbeeld het beste kunnen volgen. In de pop-up store werken Tzorg, KMN Kind & Co, Ludens Kinderopvang, UMC Utrecht, Prinses Maxima centrum, Jellinek, De Tussenvoorziening, Altrecht, Vecht en IJssel en Santé Partners samen.

Leontien van Lierop, projectleider Ik Zorg Shop benadrukt hierbij dat iedereen die geïnteresseerd is in een baan in de zorg welkom is. “Of je nou al jaren ervaring hebt, of op zoek bent naar iets nieuws of nog een opleiding moeten volgen.”

Meer informatie

Enthousiast geworden? Kom langs in de Ik Zorg Shop! U vindt de shop van 3 tot 26 november op Achter Clarenburg 23. De winkel is geopend van 10:00 uur tot 16:30 uur op woensdag, donderdag en vrijdag.

Geïnteresseerde bezoekers vinden meer informatie via www.ikzorgshop.nl. Wilt u als werkgever meer weten over dit initiatief? Kijk dan op deze pagina of neem contact op met Leontien van Lierop via lvanlierop@utrechtzorg.net.