- ontwerp-zonder-titel-3.png

Impact maken met zorgtechnologie

27 maart 2023

Op donderdag 16 maart hebben we tijdens de prijsuitreiking van de impactmakersprijs 2022 van het Actie Leer Netwerk vertelt over hoe we met 14 VVT organisaties in Utrecht-Amersfoort de stap hebben gezet van digi-vaardig naar tech-vaardig.

Aandacht voor resultaten eindmeting
Als één van de zes genomineerden sleepten we niet de prijs in de wacht maar het is deze week toch reden voor taart in de 14 VVT instellingen. Uit de 1349 respondenten die meegedaan hebben met het eindonderzoek is namelijk in elke organisatie een prijswinnaar getrokken die taart opgestuurd krijgt voor het hele team.

Hiermee vragen we aandacht voor de resultaten uit de eindmeting en de aanbevelingen die voor alle organisaties, ook degene die niet hebben deelgenomen aan het project, relevant zijn.

Zorgtechnologie

Zorgtechnologie speelt een steeds grotere rol in de zorgsector en biedt in veel gevallen een belangrijke kans om de kwaliteit van zorg te verbeteren en de efficiëntie te verhogen. De inzet van zorgtechnologie gaat echter niet vanzelf.

Om deze uitdaging aan te pakken zetten 50 innovatie ambassadeurs van 14 VVT-organisaties in de regio Utrecht en Amersfoort zich met veel bevlogenheid in voor een beter gebruik van zorgtechnologie. Zij staan hun collega’s bij in de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden om hun cliënten of patiënten nog beter te kunnen helpen, bijvoorbeeld bij Axioncontinu. Want dat is uiteindelijk waar het om gaat: het verbeteren van het leven van degene voor wie je zorgt of die je begeleidt. Door het project is het gevoel van urgentie over het gebruik van zorgtechnologie, én het gebruik zelf toegenomen.

Meer weten?

Wilt u weten wat de 7 belangrijkste aanbevelingen zijn voor het implementeren én opschalen van zorgtechnologie? Of wilt u dieper het onderwerp induiken? Bekijk dan hier alle informatie, de flyer en het hele onderzoeksrapport.

Foto: Janny Hoogendoorn, werkzaam op Woonzorgcentrum Voorhoeve.