Inspiratie: Innovatiemarkten zorgtechnologie van Careyn

28 april 2022

Careyn is een van de organisaties die binnen het Project Zorgtechnologie intensief bezig is met zorginnovatie. Binnen dit project worden zorgmedewerkers opgeleid tot ambassadeurs Zorgtechnologie, inclusief een jaar coaching en kennisdeling op de werkvloer. Om collega's mee te nemen in zorgtechnologie organiseerden de ambassadeurs Zorgtechnologie van Careyn vier innovatiemarkten in Utrecht.

Innovatiemarkt

"Het doel van het regionale programma is om zorgcollega’s meer kennis en kunde te geven over zorgtechnologie", vertelt ambassadeur Patricia Luiten van Careyn. "Wat is het en wat kan het voor jou en onze bewoners betekenen. We hebben met elkaar nagedacht over hoe we de medewerkers van Careyn US (Utrecht-Stad) het beste konden bereiken. Daarbij vonden wij het belangrijk om het naar de mensen toe te brengen en het zichtbaar te maken. Zo kwamen gezamenlijk op een themaweek innovatie met een live markt op vier verschillende locaties. Dat was aan het begin nog best spannend, want we kwamen net uit een coronaperiode met alle bekende beperkingen. Dat dit weer live georganiseerd kon worden voelde ook echt als een feestje voor de locaties en collega’s."

Inspiratie

Benieuwd hoe Careyn de organisatie van deze Innovatiemarkt heeft aangepakt? Lees dan verder op de website van Careyn en bekijk de vlog van Petra, ambassadeur Zorgtechnologie.