Lespakketten uitgebreid met Zorg & Techniek

11 oktober 2018

Lespakket voor voortgezet onderwijs 'Aan jou hebben we wat!' bevat nu ook module over Zorg & Techniek.

Lespakketten voor zorg en welzijn

Op maandag 8 oktober is de verdiepende module Zorg & Techniek van het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat‘ voor zorg en welzijn gelanceerd in Limburg. De nieuwe module is een onderdeel van het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat‘, dat vorig jaar door de regionale werkgeversorganisaties beschikbaar werd gesteld aan 2.000 middelbare scholen. Met dit lespakket werden landelijk ruim 200.000 scholieren op interactieve en frisse wijze geïnspireerd voor de sector zorg en welzijn.

Focus op zorg en technologie

De nieuwe module van het lespakket is gericht op Zorg en Techniek, waardoor ook techniekdocenten het lespakket vanaf nu in het curriculum op kunnen nemen en in hun lessen kunnen inzetten. Een belangrijke ontwikkeling, gezien de actuele en verwachte personeelstekorten waar de zorg- en welzijnssector momenteel mee te maken heeft.

Uitbreiding voor basisonderwijs binnenkort verwacht

Direct na de lancering van het eerste lespakket gaven meerdere partijen, waaronder het mbo, aan interesse te hebben in de gratis lespakketten. Zorg en Techniek is dan ook niet de enige uitbreiding die het lespakket kent. De komende maanden wordt gewerkt aan een uitbreiding voor het basisonderwijs, om basisschoolleerlingen op speelse wijze kennis te laten maken met aspecten van zorg en welzijn. Naar verwachting wordt dit lespakket aan het einde van dit jaar opgeleverd.

Kijk hier voor meer informatie over het lespakket.