Linda Hakeboom maakt serie over zorgprofessionals voor Ontdekdezorg week

07 maart 2022

Speciaal voor de Ontdekdezorg week 2022 heeft documentairemaakster en winnares van de zilveren Televisier-Ster 2021 Linda Hakeboom een videoserie gemaakt over werken in zorg en welzijn. Zij volgde drie bijzondere zij-instromers die vanuit een heel ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in de sector. Alle drie deden ze dit om verschillende redenen en volgden ze een ander pad.

De ervaringen van de zorgmedewerkers met deze overstap staan centraal in de videoserie die Linda Hakeboom heeft gemaakt. De videoserie wordt op maandag 14 maart om 11:00 tijdens de kick-off van de Ontdekdezorg week 2022 samen met Linda gepresenteerd en is vanaf dan te zien via het YouTube kanaal van de Ontdekdezorg week:

Ontdek de zorg

Van 14 t/m 19 maart vindt de Ontdekdezorg week 2022 plaats, dit jaar deels live en deels digitaal. Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt tijdens één van de vele activiteiten. De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd door de 13 regionale werkgeversorganisaties, verenigd in RegioPlus, in nauwe samenwerking met een groot aantal lokale en regionale zorg- en welzijnsorganisaties.

Webinars

Iedereen die geïnteresseerd is in leren en werken in zorg en welzijn kan tijdens de Ontdekdezorg week praktische informatie krijgen via landelijke webinars, zoals ‘Retourticket naar de zorg’, of ‘Ik wil de zorg in, waar begin ik?’. Ook zijn er webinars waarin specifieke branches in het spotlicht worden gezet, waaronder de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen en welzijn/GGZ. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan één van de vele activiteiten, georganiseerd door werkgevers uit zorg en welzijn. Zo zijn er vragenuurtjes, rondleidingen, banenmarkten en informatieve wandelingen.

Meer informatie

Kijk op www.ontdekdezorgweek.nl voor het complete programma en de laatste info. Benieuwd naar de acties in de regio, of wilt u ook meedoen? Bekijk dan deze pagina of neem contact op met Diede Heitink via dheitink@utrechtzorg.net.