Online training voor trainers grensoverschrijdend gedrag goed ontvangen

24 september 2020

Door trainers online skills aan te leren kan de training grensoverschrijdend gedrag nu online gegeven worden.

Online training voor trainers

De training grensoverschrijdend gedrag, de-escaleren en agressie is een vast en noodzakelijk onderdeel van het inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers in de sector zorg en welzijn. Door de coronacrisis kan het fysieke gedeelte van deze training niet meer worden gegeven. Dit was de aanleiding voor Utrechtzorg om met enkele organisaties en bureau Trifier een nieuw een online train-de-trainer concept te ontwikkelen.

Speciaal ontworpen op verzoek van onze deelnemers vond de afgelopen weken deze online training plaats. Het concept is goed ontvangen met een hoge evaluatiescore op alle onderdelen. "Ik vond het een toptraining, mede ook vanwege het samen onderzoeken van de mogelijkheden van online praktijktraining", gaf een deelnemer aan in de evaluatie.

Omdenken

De training is een goed voorbeeld van omdenken en schakelen naar wat wel mogelijk is. Door het volgen van deze training is corona geen belemmering. Dankzij de nieuw opgedane skills kan men de training grensoverschrijdend gedrag online verzorgen in de eigen organisatie. Een belangrijke mogelijkheid voor collega’s die worden geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag zoals fysieke en lichamelijk intimidatie.

Meer informatie

Wilt u meer inhoudelijke informatie over deze training? Neem dan contact op met Frank van Gool van bureau Trifier via info@trifier.nl of 0161 - 23 11 18.

Meer weten over hoe wij dit hebben aangepakt? Of heeft u zelf een idee waar u over wilt sparren? Neem dan contact op met Jan Joosten via jjoosten@utrechtzorg.net.