RAAT Gooi en Vechtstreek: Update Actielijn 3

07 augustus 2019

Een update over Actielijn 3 binnen het RAAT Gooi en Vechtstreek: Verhogen van het opleidingsrendement.

Verhogen van het opleidingsrendement

Binnen Actielijn 3 van het RAAT (Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten) Gooi en Vechtstreek wordt gewerkt aan het verhogen van het opleidingsrendement. Het opleidingsrendement staat voor het positieve resultaat van de investering van een opleidingsinterventie over een tijdsperiode, uitgedrukt in een percentage. Dit is bijvoorbeeld het percentage studenten dat geslaagd is voor een opleiding.

De ambitie van de organisaties die meedoen aan het RAAT is om dit opleidingsrendement te verhogen naar 80%. Dit gebeurt in de Gooi en Vechtstreek door samenwerking tussen onderwijs en zorg op 4 thema’s, waarbij de student centraal staat. We willen de student beter in beeld hebben tijdens de studie, zodat we nog beter kunnen aansluiten met passende begeleiding. Deze begeleiding is een cruciale factor in dit geheel. Benieuwd naar de ideeën? Lees dan de volledige update (.PDF) over intervisiegroepen, het tevredenheidsonderzoek, assessment als begeleidingsinstrument en de ‘hotline voor hoppers’.

Meer informatie

Binnen deze projectgroep werken Amaris Zorggroep, Amerpoort, Inovum, de Gooise Zorgacademie (MBO Utrecht) en de Hogeschool Utrecht samen. Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact op met Jan Joosten via jjoosten@utrechtzorg.net of 030 - 634 0808. Meer informatie over het RAAT Gooi en Vechtstreek? Neem dan contact op met projectleider Marloes Aarden via maarden@utrechtzorg.net of 030 - 634 0808.