Studiekeuzebeurs 2021: voorlichting op afstand

29 november 2021

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 vond de Studiekeuzebeurs Midden plaats. Al bijna 10 jaar is Utrechtzorg hier aanwezig om samen met regionale werkgevers de sector zorg en welzijn te vertegenwoordigen. Jaarlijks bezoeken ruim 10.000 scholieren, ouders en docenten de Jaarbeurs om zich te laten informeren over profiel- en studiekeuze.

Alternatieve stand

Vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen is besloten dit jaar niet fysiek aanwezig te zijn vanuit de sector zorg en welzijn. Desondanks blijft het belangrijk om scholieren, hun ouders en docenten goede voorlichting te geven over onze sector.

Daarom hebben Utrechtzorg en de samenwerkende werkgevers een alternatieve, onbemande stand ontwikkeld. In deze stand konden bezoekers alsnog flyermateriaal en online informatie vinden over opleidingen en beroepen in de sector. Het motto hierbij was "Wil jij ook onmisbaar zijn?": een verwijzing naar de reden waarom de zorg- en welzijnsorganisaties er zelf niet waren.

Compliment voor de zorg

Naast informatie was er nog iets anders te vinden in de stand: kaarten waar de bezoekers een berichtje achter konden laten voor de zorg. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt: "Dat jullie hier niet zijn zegt al heel veel over jullie. Jullie zijn heel erg belangrijk. Bedankt voor jullie inzet!", zo schrijft een scholier. "Bedankt voor uw harde werk en ik zou u graag willen komen helpen in de toekomst", zo schrijft een ander.

Deze complimentenkaarten worden de komende tijd verstuurd naar de deelnemende werkgevers: het Diakonessenhuis, St. Antonius Ziekenhuis, Amerpoort, Warande, ZorgSpectrum, GGz Centraal, De Tussenvoorziening, Altrecht, Kwintes, ROC Midden Nederland, Accolade Zorg, Beweging 3.0, Reinaerde, Santé Partners, Sherpa en Bartiméus.