- let-s-connect-3.png

Terugblik: bijeenkomst: Behoud jong talent

29 april 2024

Op donderdag 25 april vond de eerste bijeenkomst plaats over het behoud van jong talent. Met een levendige groep van 25 deelnemers ontdekten we samen hoe we deze talenten kunnen behouden voor de toekomst van zorg en welzijn.

Aart Lodder (marktonderzoeker bij Utrechtzorg) trapte af door ons mee te nemen in een boeiende reis door de cijfers rondom uitstroom en instroom in de regio Utrecht, Hoe doen we het ten opzichte van de rest van Nederland en is er onderscheid in de verschillende branches?

Vervolgens nam Arno Molenaar het woord en nam ons in vogelvlucht mee in (kracht van) de verschillende generaties, met praktische tips die direct toepasbaar zijn. Zijn verhaal bood een waardevolle context voor het verdere gesprek.

De presentatie van Young Sherpa, vertegenwoordigd door Ferdy Oudebeek en Maaike Wiegers, sloot goed aan op het verhaal van Arno. Het was niet alleen informatief, maar ook interactief.

Na de pauze sprak Myrthe Ruyten-Blijenberg. Vanuit een samenwerking tussen Beweging 3.0, Accolade Zorg, Silverein en Quarijn zijn de Generatieopschudders ontstaan, een project met en over verschillende generaties.

De aanwezigen deelden vraagstukken en behoeftes van hun organisaties, waarbij het duidelijk was dat er o.a. een behoefte was aan workshops over generaties en levensfases. De bijeenkomst eindigde met een gevoel van voldoening. Er was een overvloed aan informatie uitgewisseld, nieuwe idee├źn waren opgedaan en de energie om verder te gaan met dit thema was voelbaar. Het was een waardevolle online bijeenkomst die zeker smaakt naar meer.