Uitnodiging: ervaar het Future Care Lab op 24 mei

25 april 2019

Op vrijdagmiddag 24 mei nodigt Utrechtzorg u uit om het Mobiele Zorglab te doorlopen en te ervaren of het voor uw organisatie interessant is om deze experience aan te bieden aan uw medewerkers.

Het Diakonessenhuis Utrecht ging u voor en er hebben momenteel 5 organisaties geboekt voor het komende jaar. Onze Raad van Advies heeft het Lab ook doorlopen en is zeer te spreken over deze experience. Kom vrijblijvend een kijkje nemen en het ROC Midden Nederland vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor uw organisatie!

Het waarom

Zorg verlenen in een veranderende wereld vraagt om zorgprofessionals die mee veranderen. Het Mobiele Zorglab is ontwikkeld om dat op indrukwekkende wijze bij zorgprofessionals onder de aandacht te brengen; op welke wijze gaat u zelf het beste blijven doen voor de cliënt, nu en in de toekomst?

Graag geven wij zoveel mogelijk organisaties de gelegenheid om kennis te maken met het Mobiele Zorglab. Het ROC Midden Nederland heeft dit lab ontwikkeld en investeert hiermee in het onderwijs en in de regio. Het lab faciliteert een indrukwekkende experience voor uw zorg- of welzijn professionals gericht op het belang, het gebruik en de acceptatie van onder andere zorgtechnologie.

Passend bij RAAT

In de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT's) hebben we afspraken gemaakt over anders werken en organiseren door het gebruik van technologie en innovatie. Het Mobiele Zorglab is een manier om hier aandacht aan te geven in uw organisatie. Ook kan het bijdragen aan het behoud van zorgprofessionals, het bieden van een aantrekkelijke werkomgeving en de toename van werkplezier. Het lab is een op ervaring gerichte leerinterventie wat uitnodigt en oproept om op een andere manier te werken en zorg te verlenen.

De experience

U wordt persoonlijk ontvangen en doorloopt in een groep van 6 deelnemers daarna zelfstandig de experience. Deze duurt ongeveer 1 uur. Te beginnen bij de eerste ruimte waar een korte film wordt vertoond waarin de huidige en toekomstige (personele) vraagstukken uit de zorg geschetst worden. In de tweede ruimte kiest men gezamenlijk één casus waarmee men aan de slag gaat. Deze casus wordt uitgewerkt in diverse rondes aan de hand van vragen en met behulp van diverse inspiratiekaarten. In de laatste ruimte wordt de vraag gesteld wat medewerkers zelf- of als team gaan doen. En wanneer? Hier vindt men informatie om mee te nemen. Tevens is er dan nog even de tijd om rond te kijken.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij m.vanvulpen@rocmn.nl onder vermelding van het tijdstip waarop u beschikbaar bent. De rondes starten om 13 uur, 14 uur, 15 uur, 16 uur en 17 uur. Zorg dat u minimaal 15 minuten van te voren aanwezig bent want als we eenmaal gestart zijn, kunt u helaas niet meer inspringen. Er is plek voor maximaal 42 personen dus reageer snel als u verzekerd wilt zijn van deze kans. We kijken naar een evenwichtige spreiding tussen organisaties en branches.

De locatie op 24 mei is het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis, Sinte Brandaenstraat 4 in Amersfoort bij Beweging 3.0.
Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Marloes Aarden via maarden@utrechtzorg.net.