VACATURE: Projectleider kiezen en toeleiden zorg en welzijn

09 februari 2021

Utrechtzorg heeft een vacature voor een projectleider zorg en welzijn (m/v) (32-36 uur) in Houten.

Projectleider kiezen en toeleiden

Als projectleider heeft u een uitdagende en afwisselende baan. U bent verantwoordelijk voor het thema kiezen & toeleiden en innoveren & experimenteren binnen de drie arbeidsmarktregio’s waarbinnen Utrechtzorg werkt (Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi en Vechtstreek). U weet wat er speelt binnen uw thema. U coördineert en ondersteunt de uitvoering van projecten en/of evenementen. Door uw werkzaamheden draagt u bij aan het vooruitbrengen van beide thema’s binnen de regio.

Wie zijn wij?

Utrechtzorg verbindt zorg- en welzijnsorganisaties met onderwijs, politiek, brancheverenigingen en andere stakeholders met als doel de regionale arbeidsmarkt zorg en welzijn toekomstbestendig te maken en te houden. Het stimuleren van regionale samenwerking staat bij ons centraal. De kracht van Utrechtzorg zit ‘m daarbij in het branche-overstijgend denken in combinatie met uitstekende contacten waardoor we voor elke regionale arbeidsmarkt uitdaging de juiste partijen aan tafel weten te krijgen. Utrechtzorg is een onmisbare schakel in het realiseren van een evenwichtige arbeidsmarkt. Nu en in de toekomst.

Arbeidsmarkt zorg en welzijn

U maakt deel uit van een bevlogen en flexibel team dat vol enthousiasme werkt aan arbeidsmarktvraagstukken. Als team hebben jullie kennis van wat er bij de zorg- en welzijnsorganisaties leeft en signaleren en agenderen jullie daarin kansen en knelpunten. Jullie voeren regie op het proces om tot een gezamenlijke, regionale visie te komen. Als team werken jullie samen en zoeken jullie juist ook de verbinding en samenwerking op met zorg- en welzijnsorganisaties en andere betrokken stakeholders. U valt hiërarchisch onder de operationeel manager.

Werkzaamheden in het kort:

 • U ondersteunt zorg- en welzijnsorganisaties bij het aantrekken van gemotiveerde en goed opgeleide zorgmedewerkers door de sector als aantrekkelijke werkgever te positioneren.
 • U ziet kansen, neemt initiatief om partijen bij elkaar te brengen (zelfstarter) en u zorgt dat die kansen verzilverd worden.
 • U bent de kartrekker voor verschillende projecten die als hoofdthema het toeleiden van kandidaten naar het werken of een opleiding in de sector zorg en welzijn hebben. Voorbeelden van projecten zijn regionale banenmarkten organiseren, invulling geven aan het regionaal contactpunt, inhoud geven aan het recruitersnetwerk.
 • U helpt mensen om overzicht te krijgen van werken in zorg en welzijn en opleidingen die daarvoor nodig zijn, zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken.
 • Vanuit het thema innoveren & experimenteren is uw rol om de deelnemers van Utrechtzorg in beweging te krijgen om het werk in zorg en welzijn anders te organiseren (sociale innovatie). Dit doet u op verschillende organisatieniveaus bij onze deelnemers.
 • U vertegenwoordigt Utrechtzorg in (een) werkgroep(en) bij RegioPlus. RegioPlus is onze landelijke koepelorganisatie.

Bij Utrechtzorg is veel ruimte voor eigen inbreng en groei. We zijn een kleine, platte organisatie dus binnen een mum van tijd kent u al uw collega's. We zijn een gezellig team met veel waardering voor elkaar, en hebben een torenhoge ambitie (maar ons kantoor is op de begane grond). Vanuit ons gezellige, open kantoor in Houten werken we samen met ruim 85 zorg- en welzijnsorganisaties én 13 collega-regio's. Diversiteit vinden wij belangrijk. Wat u doet, doet ertoe: samen werken we aan een gezonde arbeidsmarkt voor zorg en welzijn.

Utrechtzorg is een stichting met een directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht. De totale organisatie bestaat uit 15 collega's en een even zo grote flexibele schil aan ZZP-collega's.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris conform CAO VVT projectleider, schaal 55, min. 2621,81 - max. 4161,92 euro bruto per maand op basis van 36 uur per week. U krijgt een laptop en telefoonvergoeding, een eindejaarsuitkering conform CAO VVT. Het gaat om een jaarcontract.

Eigenschappen

 • Zelfstandig werkende projectleider.
 • Kunde om mensen, projecten en belangen met elkaar te verbinden.
 • Met 3 tot 5 jaar werkervaring, bij voorkeur in zorg of welzijn (of aantoonbare affiniteit).
 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
 • Stressbestendig: op meerdere borden tegelijk kunnen schakelen, prioriteiten kunnen stellen en u staande kunnen houden in een team van zeer enthousiaste collega's.

Type persoon: open, eerlijk, gericht op samenwerken, kan veel verschillende lijnen tegelijk overzien, durft grenzen aan te geven, verbindend, zelfstandig en zelfstarter, analytisch, humor, durft voor een groep te staan, kan luisteren, sensitief en hart voor de zorg.
Competenties: samenwerken, eigenaarschap, leervermogen, impact.

Meer informatie

Geïnteresseerd? Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Mirjam Beerkens, operationeel manager, via 06-46057455. Solliciteren kan door uw CV met motivatie te mailen aan secretariaat@utrechtzorg.net t.a.v. Mirjam Beerkens. Reageren kan tot 21 februari.