ZorgStart biedt kansen in Gooi en Vechtstreek

27 januari 2021

ZorgStart geeft een concreet antwoord op de personeelstekorten in de Gooi en Vechtstreek.

ZorgStart van start in Gooi en Vecht

ZorgStart is dé plek voor inwoners van Gooi en Vechtsreek die willen ontdekken of de zorg bij hem of haar past. Er zijn namelijk volop kansen voor iedereen die in de zorgsector aan de slag wil. Nu maar ook in de komende jaren is er een enorm tekort aan arbeidskrachten. Het tekort bedraagt in 2022 naar schatting 1.225 medewerkers in deze arbeidsmarktregio. Voor werkzoekenden of mensen die een carrièreswitch overwegen, kan de zorg een aantrekkelijke werkgever zijn.

ZorgStart helpt bij de oriëntatie op de zorg én helpt om deze stap vervolgens succesvol te maken. Dit doen we door samen te kijken naar de mogelijkheden die er zijn. We kijken wat een kandidaat wil en kan, en wat zijn of haar droom is. Dit leidt tot een persoonlijke leerroute op maat. ZorgStart is er voor alle inwoners van Gooi en Vechtstreek die nog niet in de zorg werken en willen ontdekken of de zorg iets voor hem of haar is. Of de geïntereseerde al werkervaring heeft of niet, een uitkering ontvangt of een betaalde baan heeft maar een overstap overweegt: bij ZorgStart is iedereen welkom.

Initiatief vanuit RAAT

ZorgStart is een regionaal initiatief vanuit het bestuurlijk overleg Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT). Binnen ZorgStart werken zorgorganisaties, opleiders en de Regio Gooi & Vechtstreek samen om inwoners via leer- en werktrajecten te begeleiden naar een passende baan in de zorg. Dit programma is mogelijk gemaakt met behulp van de stimuleringsgelden Gooi en Vechtstreek.

Aangesloten organisaties bij ZorgStart zijn: Calibris Advies, Kwintes, Philadelpia Zorg, Amaris Zorggroep, Sherpa, Koninklijke Visio, Vitaal Thuiszorg, King Arthur Groep, MBO College Hilversum / Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht, MBO Utrecht en Utrechtzorg.

Meer informatie

Bekijk de website van ZorgStart voor meer informatie over dit initatief, of neem contact op met Jan Joosten via jjoosten@utrechtzorg.net.

Lees ook het artikel "Zorgstart biedt kansen voor alle inwoners op zoek naar werk in de zorg" in de Gooi en Eembode.