- 6jo4552-kopie.jpg

50.000 deelnemers voor Sterk in je werk

08 december 2022

Foto: De 50.000e deelneemster Bianca en haar coach Haike worden in het zonnetje gezet door de projectorganisatie van Sterk in je werk. V.l.n.r.: Jelle Boonstra (RegioPlus), Haike Nillesen, Bianca, Gaby Perin-Gopie (CNV Zorg en Welzijn).

Sinds de start zes jaar geleden meldden maar liefst 50.000 mensen zich aan voor het coachingstraject Sterk in je werk, zorg voor jezelf. Bianca, die ambulant begeleider in de jeugdzorg is, schreef zich ongemerkt als 50.000e in.

Bianca werd ter ere van deze mijlpaal in het zonnetje gezet door de landelijke projectorganisatie bestaande uit CNV Zorg en Welzijn en samenwerkingsverband RegioPlus. Dit gebeurde in het bijzijn van loopbaancoach Haike Nillesen in haar praktijk in ’t Loo Oldebroek. Bianca over haar aanmelding: “Mijn hart gaat naar uit naar het begeleiden van kinderen. Daar word ik warm van. Maar ik wil een andere focus op hoe ik ze kan begeleiden in mijn werk. Daarom wilde ik graag een deskundige die hierover met me meedacht. En sparren over de mogelijkheden in mijn eigen woonomgeving.“

Stilstaan bij je werk

De coaching van Sterk in je werk is bedoeld voor zowel zorgprofessionals als carrièreswitchers en herintreders die aan de slag willen in de sector zorg en welzijn. Met een deskundige coach doorlopen ze een kort traject met een aantal gesprekken, tests of workshops. Hierdoor staan ze, net als Bianca, bewust even stil bij hun werk, ontdekken ze wat ze willen, kunnen en hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen. Het traject wordt gevolgd zonder dat de organisatie of leidinggevende erbij betrokken hoeft te worden en het de deelnemer geld kost. Dat dit gewaardeerd wordt, blijkt uit het grote aantal aanmeldingen afgelopen jaren.

Werkplezier en ontwikkeling gaan hand in hand

Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een initiatief van CNV Zorg en Welzijn en RegioPlus. Gaby Perin-Gopie van CNV Zorg en Welzijn is trots op dit project: “Sterk in je werk geeft zorg- en welzijnsprofessionals de mogelijkheid stil te staan bij hun eigen loopbaan en ontwikkeling. Het is goed dat ze de regie pakken over hun eigen loopbaan. Werkplezier en eigen ontwikkeling gaan hand in hand. Hierdoor verbetert hun positie op de arbeidsmarkt.”

Kort en krachtig traject op maat

De ruim honderd Sterk in je werk coaches weten alles over passende opleidingen en banen in zorg en welzijn. Medewerkers die een (nieuwe) stap willen maken in de sector krijgen met Sterk in je werk een kort en krachtig traject op maat. Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport: “Om ervoor te zorgen dat iedereen, nu en in de toekomst, met plezier in de zorg kan werken, is het belangrijk dat medewerkers zelf invulling geven aan hun werk en ontwikkeling.” Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) financiert Sterk in je werk, zorg voor jezelf.

Waardevol voor behoud van medewerkers

De uitvoering verloopt via de regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn van het samenwerkingsverband RegioPlus. Jelle Boonstra, directeur-bestuurder van RegioPlus: “We zien dat coaching van Sterk in je werk steeds vaker door zorg- en welzijnsorganisaties onder de aandacht wordt gebracht. Medewerkers kunnen daar vrijblijvend gebruik van maken. Zonder tussenkomst van de werkgever of leidinggevende. Aandacht voor de eigen ontwikkeling draagt direct bij aan behoud van medewerkers. Dat is positief voor de medewerker, de werkgever en zeker ook voor de sector. Daarmee past Sterk in je Werk naadloos in het nieuwe arbeidsmarktprogramma van minister Helder van VWS”.

Meer informatie

Sterk in je werk wordt regionaal uitgevoerd door Utrechtzorg. Meer weten over de mogelijkheden in de regio? Bekijk dan deze pagina of neem contact op met Gabriëlle Peereboom via gpeereboom@utrechtzorg.net.