Aan de slag met de zorgprofessional van de toekomst

17 december 2020

Elf VVT-organisaties werken samen aan het thema "zorgprofessional van de toekomst".

Samenwerken via webinars

Met elf deelnemende VVT-organisaties werken we in een webinar reeks samen aan sociale innovatie, vertaald naar de zorgprofessional van de toekomst. Centraal in dit programma staan sociale innovatie, (zorg)technologische ontwikkelingen, en de taken en competenties die in de toekomst van belang zijn. Het doel van de sessies is dat organisaties een visie formuleren op de toekomstbestendige zorgprofessional en concrete handvatten krijgen voor borging in beleid en jaarplannen.

Toekomstscenario's

In de eerste sessie nam het team van FWG Progressional People met Geertje van de Ven, Barbara de Jong, Onno Verbaas en Floortje Schiks de deelnemers mee in de trends en ontwikkelingen in de ouderenzorg. Ze legden verschillende toekomstscenario’s voor en presenteerde een analyse van een formatiebestand van één van de deelnemende organisaties. Want: hoe ziet de toekomstige organisatie eruit? Welke beroepen, functies en werkzaamheden horen daarbij? Welke kansen, risico’s laat het huidige formatiebestand zien, en welke keuzes kunnen gemaakt worden?

Een inspirerende en enthousiaste start met veel interactie, herkenning en stof tot nadenken voor de deelnemende organisaties: Amaris Zorggroep, Beweging 3.0, Warande, ZorgSpectrum, Zorggroep De Vechtstreek, AxionContinu, Bartholomeus Gasthuis, Lyvore, ISZ De Brug, De Bilthuysen, en De Koperhorst.

Dit project is mogelijk gemaakt door het Zorgkantoor Zilveren Kruis in het kader van het project Digitale vaardigheden en georganiseerd door Suzanne Verheijden, Jan Joosten (Utrechtzorg) en Mirjam van Blanken (Lyvore). Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Jan Joosten voor meer informatie via jjoosten@utrechtzorg.net.