27 november 2019

Van 18 tot en met 22 vond de tweede jaarlijkse Sterk in je Werk-week plaats in onze regio.

Hé zorgverlener, zorg je nog voor jezelf?

Om zorgmedewerkers te behouden is het belangrijk dat zij gezien worden, plezier hebben in hun werk en regie kunnen nemen over hun loopbaan. Daarom organiseerde Utrechtzorg van 18 t/m 22 november de Sterk in je Werk-week. Een week vol activiteiten speciaal voor zorgmedewerkers die hun werk goed, gezond en met plezier willen blijven doen.

Negentien organisaties hebben zich aangesloten bij dit initiatief. Samen hebben zij ruim vijftig activiteiten georganiseerd, waaronder een lezing van fitnessgoeroe Fajah Lourens, een weerbaarheidstraining en mindfulnessworkshops. Vanuit Utrechtzorg werd aan zorg- en welzijnsmedewerkers een gratis filmuitje in bioscoop Kinepolis in Utrecht aangeboden. Doordat er zoveel activiteiten waren georganiseerd dat er nog plekken vrij waren, hebben de organisaties de activiteiten tevens opengesteld voor alle zorg- en welzijnsmedewerkers, ongeacht of zijn/haar werkgever zelf ook iets organiseerde. Een mooi voorbeeld van samen regionaal inzetten op het behoud van medewerkers. Voor een terugblik kunt u de aftermovie van QuaRijn bekijken.

Ananaschallenge

Zorgorganisatie QuaRijn zette het ludieke ananasthema van deze Sterk in je Werk-week om in de ananaschallenge. Organisaties en medewerkers werden uitgedaagd om aan te tonen of zij goed "in balans" zijn door zo lang mogelijk een ananas op hun hoofd te balanceren. Verschillende organisaties, waaronder De Bilthuysen, Warande en Utrechtzorg, gingen deze uitdaging aan. Utrechtzorg buigt zich momenteel over een passende prijs voor de beste ananaschallenge-deelnemer.

Deelnemers

Utrechtzorg bedankt alle deelnemende organisaties: samen hebben we er een mooie week van gemaakt, waar we met trots op terug kunnen kijken! Doet u volgend jaar ook mee?

Aan de Sterk in je Werk-week 2019 deden mee: QuaRijn, Amerpoort, De Bilthuysen, ISZ De Brug, Prinses Máxima Centrum, Philadelphia, Vivium Zorggroep, Humanitas DMH, UMC Utrecht, Fokus Wonen, Abrona, De Tussenvoorziening, St. Pieters en Bloklands Gasthuis, Amaris Zorggroep, Zorg- en Wooncentrum De Haven, Sherpa, Bartholomeus Gasthuis, Reinaerde en Vecht en IJssel.


Gerelateerd nieuws

Al het nieuws