BlijfGezond Boekje tegen verzuim

06 april 2022

Zorg- en welzijnsprofessionals staan onder druk. Uit nieuwe cijfers van AZW StatLine blijkt dat het ziekteverzuim van werknemers in zorg en welzijn in het vierde kwartaal van 2021 zelfs het hoogst in zeker 12 jaar was.

Het kunnen omgaan met druk, plezier in het werk houden en vooral gezond blijven is dus essentieel om de zorg- en welzijnsprofessionals die we nu hebben te behouden. Daarom heeft Gezond & Zeker een praktisch boekje ontwikkeld, vol praktische tips over hoe je gezond kunt blijven: het BlijfGezond Boekje.

Praktische tips

Bijzonder is dat het boekje zich niet beperkt tot één ziekmaker, bijvoorbeeld fysieke belasting of stress. In de praktijk zien we namelijk dat zorg- en welzijnsprofessionals in een neerwaartse spiraal terecht kunnen komen waarbij bijvoorbeeld een agressie incident leidt tot slecht slapen, piekeren, moeite krijgen om alle ballen op het werk (en thuis!) in de lucht te houden, ervaren werkdruk en misschien fysieke klachten.

In het BlijfGezond Boekje vindt men dan ook informatie en tips over fysieke belasting, agressie, goed slapen, de overgang, werkdruk en het naast je werk hebben van mantelzorgtaken. En omdat we in de corona periode meer dan anders zijn geconfronteerd met het overlijden van cliënten, is er ook een hoofdstuk over gezond rouwen.

Aanvullende informatie

Hoewel het boekje bijna 90 bladzijden geeft, is het niet mogelijk om alle onderwerpen in detail te bespreken. Daarom vindt u in het boekje allerlei QR codes. Als u die scant komt u bij aanvullende informatie over die ziekmaker. Of beter gezegd: de gezondhouder.

Gezond & Zeker

Het BlijfGezond Boekje is een uitgave van RegioPlus in het kader van Gezond & Zeker. Gezond & Zeker is een activiteit van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus. De BlijfGezond boekjes worden verspreid tijdens de Gezond & Zeker evenementen (zoals de Gezond & Zeker Regiodag in Ede op 20 juni) en zijn via Locomotion aan te vragen.