Doe mee met de Happy Working Challenge 2019

05 september 2019

Van 18 t/m 22 november gaan studenten op zoek naar dé manier om het werkgeluk in de zorg te vergroten tijdens de Happy Working Challenge.

Tergooi, Diakonessenhuis en UMC Utrecht zetten samen met MBO Utrecht, Hogeschool Utrecht en ROC Midden Nederland de schouders onder het thema werkgeluk tijdens de Happy Working Challenge 2019.

De week
Gedurende vijf dagen, tijdens de Sterk in je Werk-week, werken studenten van onder andere verpleegkunde en creatieve industrie van Utrechtse kennisinstellingen samen aan concepten voor meer werkgeluk in de zorg. Teams gaan via de design thinking methode aan de slag en halen ideeën op bij de doelgroep. Het winnende concept wordt gekozen tijdens de finale op vrijdagmiddag 22 november en na afloop getest en doorontwikkeld bij de deelnemende ziekenhuizen. De Happy Working Challenge is een initiatief van de Health Hub Utrecht coalitie arbeidsmarkt in samenwerking met Utrechtzorg en U CREATE.

De challenge
Werkplezier is essentieel voor het behoud van de zorgprofessional. Een medewerker die fluitend naar zijn werk gaat is gemotiveerd en productief en daar heeft de gehele organisatie baat bij. Logisch dus dat werkgevers dit thema steeds meer in het vizier hebben. We zien zelfs steeds meer Chief Happiness Officers opstaan. Toch behalen we met georganiseerde initiatieven gericht op aandacht en waardering, niet altijd het succes waarop we hopen.

De vraag waar de teams tijdens de Happy Working Challenge mee aan de slag gaan is: Wat maakt de (jonge) zorgprofessional gelukkig en hoe zorgen we daarvoor?

Kijk voor meer informatie op: ucreate-weconnect.nl/event/health-hub-utrecht-happy-working-challenge

Meedoen?
Meedoen kan op verschillende manieren:

  • Zorgprofessionals uit uw organisatie zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan de challenge. Het meedraaien in deze challenge is een kans voor iedereen die meer wil leren over werkplezier. U werkt samen in nieuwe verbanden, breidt uw netwerk uit en ontwikkelt u in de inspirerende methode van design thinking. Na deze week ‘out of office’ heeft u nieuwe kennis en inspiratie om verbeteringen aan te brengen in uw eigen organisatie.
  • Naast deelname aan de volledige week kunt u ook kiezen voor het meedoen aan een gedeelte van het programma, neem voor de mogelijkheden gerust contact op met Marloes Aarden via maarden@utrechtzorg.net.
  • Ook tijdens de eindpresentatie op vrijdagmiddag 22 november is uw organisatie van harte welkom om het eindresultaat van de challenge te zien en de energie van de week te beleven.

Benieuwd ?
Bekijk de terugblik van de Future Care Challenge 2018!

Meer informatie
Helpt u deze uitnodiging te verspreiden binnen uw organisatie? Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij Marloes Aarden via maarden@utrechtzorg.net.