Gezond & Zeker LIVE! groot succes

31 januari 2022

Maandag 17 januari vond de eerste editie van Gezond & Zeker LIVE! plaats. Een volledige online talkshow waarin deelnemers werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom fysieke belasting, agressie en werkdruk in zorg en welzijn.

Focus op behoud

In totaal keken er ongeveer 300 ergo- en veiligheidscoaches naar de interactieve livestream. In de chat werden vragen gesteld, ervaringen gedeeld en zelfs genetwerkt. Ergocoaches uit verschillende ziekenhuizen ontmoetten elkaar in de chat en wisselden contactgegevens uit. Ook dat is kennisdelen!

Tijdens de opening onderstreepte Jelle Boonstra (directeur-bestuurder RegioPlus) nog eens het belang van het behoud van zorg- en welzijnspersoneel. Hij vroeg de deelnemers hun ‘wensenlijstje’ voor het nieuwe kabinet in te sturen: waar kunnen zij de komende jaren op gaan focussen? Hierop kwamen heel veel enthousiaste reacties. Daarnaast lanceerde hij het nieuwe BlijfGezond boekje wat Gezond & Zeker uitgeeft.

BlijfGezond boekje

In het BlijfGezond boekje vinden zorgprofessionals allerlei praktische tips over hoe je als zorg of welzijnsprofessional gezond kunt blijven. Bijzonder is dat het boekje zich niet beperkt tot 1 ziekmaker, bijvoorbeeld fysieke belasting of stress. Men vindt er informatie en tips over agressie, goed slapen, de overgang, werkdruk en mantelzorgtaken. En omdat we in de coronaperiode meer dan anders zijn geconfronteerd met het overlijden van clienten, is er ook een hoofdstuk gewijd gezond rouwen.

Na de inleiding door Jelle Boonstra werden de deelnemers van Gezond & Zeker LIVE! door experts meegenomen in de thema’s werkdruk en agressief gedrag. Ergocoaches van Brabantzorg gaven een demonstratie van het gebruik van dubbele glijzeilen.

We kijken terug op een zeer succesvolle eerste editie van Gezond & Zeker LIVE! Bekijk een compilatie van de uitzending: