Groeten uit de zorg!

16 juli 2018

Wat doet u al op het gebied van 'onboarding' van vakantiekrachten?

Onboarding van vakantiekrachten

Er staat een groot aantal waardevolle vakantiekrachten klaar om zorgorganisaties de vakantieperiode door te helpen. Mensen die u door middel van het achterlaten van een goede (eerste) indruk, op termijn weer terug kunt zien als sollicitant. Het verwelkomen van nieuwe medewerkers met als doel ze te behouden (onboarding) is een actueel thema binnen de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT).

De Bilthuysen, ISZ de Brug en de Rijnhoven hebben al zich aangemeld voor de pilot "Groeten uit de Zorg", een initiatief van de SamUZ projectgroep Imago en Werving. Deze groep bestaat uit en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), ZorgSpectrum, de Rijnhoven, MBO Utrecht, Vitras en ROC Midden Nederland. Samen hebben we een welkomstpakket ontwikkeld, ondersteund met tips/handvatten om de vakantiekracht te boeien en binden. Daarnaast hebben we aandacht aan de inwerker die in een dergelijk proces een belangrijke rol speelt.

Meedoen kan nog

De pakketten zijn inmiddels overhandigd aan de deelnemende organisaties. We verdiepen ons de komende weken in de invloed die het bieden van een welkom gevoel heeft op het behoud van de (potentiƫle) zorgmedewerker. Dit doen we mede door het (regionaal) verzamelen van feedback onder de vakantiekrachten door middel van een mini-exitinterview. Bent u ook actief bezig met het investeren in vakantiekrachten en doet u graag mee met dit onderzoek, of heeft u andere vragen? Stuur dan een mail naar Fleur Weisbard, projectleider Imago en Werving via f.weisbard@utrechtzorg.net. Bekijk ook de bijgesloten PDF's voor meer informatie.