Een korte terugblik op de eerste informatiebijeenkomst van de Ik Zorg shop.

Ik Zorg shop

In september heeft de informatiebijeenkomst van de Ik Zorg shop plaatsgevonden. Er waren veel verschillende organisaties aanwezig en het initiatief is met veel enthousiasme ontvangen. Jopie Nooren, voorzitter van de raad van bestuur van Bartiméus, gaf via een videoboodschap de aftrap: "Willen we écht dat er meer mensen in de zorg gaan en blijven werken, dan moeten we samen ideeën delen en dit samen oppakken. We hebben creativiteit nodig die verder gaat dan dat we alleen kunnen", vertelt Nooren. "We moeten zoeken naar nieuwe manieren om mensen te verleiden om in de zorg te gaan werken, zoals de Ik Zorg shop. Door werk anders te organiseren, door groepen te zoeken die we nog niet kennen en door met Utrechtzorg te kijken welke aanpak we moeten realiseren komen we verder. Handen ineen slaan, kwetsbaar durven zijn, stappen zetten en samen zorgen dat er meer mensen voor de zorg gaan kiezen".

Anders werven en selecteren

De Ik Zorg shop wordt een unieke winkel in Zeist waarin we samen net even anders gaan werven en selecteren. Samen met samenwerkingspartners als het UWV, werkgevers servicepunt (WSP) en de Regionale Sociale Dienst, en met zo veel mogelijk zorg- en welzijnsorganisaties kunnen we de Ik Zorg shop tot een unieke plek in Nederland maken. Doet u ook mee?

Bekijk deze pagina voor meer informatie over het initiatief. Wilt u meer informatie, sparren of een gesprek plannen? Mail dan naar Jet van den Hoek via jvandenhoek@utrechtzorg.net.