Eerste exemplaar magazine ‘Handreiking’ uitgereikt aan minister Helder

10 maart 2022

Op woensdag 8 maart heeft minister Helder voor Langdurige Zorg en Sport het eerste exemplaar van het magazine ‘Handreiking’ in ontvangst genomen. Het magazine gaat over het programma Extra handen voor de zorg tijdens de coronacrisis; vol verhalen, achtergronden, belangrijke lessen en cijfers.

We stonden er met elkaar

Het eerste exemplaar werd aan de minister aangeboden door Celine Schuman. Zij heeft als zorgprofessional zorgorganisaties ondersteund tijdens de coronacrisis. Samen met landelijk projectleider Saskia Wooning, Tineke de Visser van zorgorganisatie Aafje en directeur-bestuurder Jelle Boonstra van RegioPlus hebben ze een waardevol gesprek gehad over ervaringen, cijfers, geleerde lessen en belangrijke inzichten voor de toekomst. Minister Helder: “De afgelopen twee jaren zijn heel heftig geweest. Zeker voor mensen die ziek zijn geworden, voor hun naasten en voor mensen in de zorg die zo ontzettend hard hebben gewerkt. Toch stonden we er in de zorg, met elkaar. Dat is iets om trots op te zijn. Het programma Extra handen in de zorg heeft daar een mooie bijdrage aan geleverd.”

Extra handen voor de zorg

Ruim 6300 paar extra handen hebben zich tijdens de coronapandemie ingezet in de zorg via Extra handen voor de zorg. Deze crisisorganisatie werd opgezet in de eerste golf van de coronapandemie om de vraag van zorgorganisaties te verbinden met het hartverwarmende aanbod van mensen die de zorg wilden ontlasten. We hopen dat eenieder die zich zo hard heeft ingezet en nog doet zich herkent en gezien, gehoord en gesteund voelt door dit magazine.

Download het magazine hier. Wilt u een fysiek exemplaar ontvangen? Neem dan contact met ons op via gpeereboom@utrechtzorg.net.

Beeld foto van links naar rechts: Saskia Wooning (Extra handen voor de zorg), Tineke de Visser (zorgorganisatie Aafje) Celine Schuman (Isala ziekenhuis), minister Helder (ministerie van VWS) en Jelle Boonstra (RegioPlus)