Samenwerken aan een lerende regio: MBO Utrecht Op Maat

30 maart 2022

In het kader van Leven Lang Ontwikkelen (LLO) lanceert MBO Utrecht een geheel nieuwe onderwijstak met (bij)scholing voor volwassenen: MBO Utrecht Op Maat. MBO Utrecht Op Maat levert hiermee (bij)scholing voor zorgprofessionals en zorginstellingen. In de toekomst volgt ook aanbod van andere richtingen.

FLOW-onderwijs

Dit programma is onderdeel van het FLOW-onderwijs: flexibel onderwijs Op Maat waarbij studenten van BBL-opleidingen hun eigen route bepalen. Deze onderwijsformule baseert MBO Utrecht op de ontwikkelingen binnen het werkveld en op onderwijskundig terrein.

Kern is het actueel, adequaat en studentgericht afstemmen van het onderwijs op de ontwikkelingen en de behoeftes in de zorg. Het gaat om diplomagericht opleiden van alle niveaus in de zorg tot kortdurende modules op het moment dat het nodig is.

Samenwerken aan een lerende regio

FLOW en onderwijs Op Maat zijn prachtige voorbeelden van innovatieve leer- en opleidingsconcepten. Deze concepten kenmerken zich door een intensieve samenwerking tussen verschillende partijen: in dit geval MBO Utrecht en onder andere samenwerkingspartners Amaris, Rivas, Careyn en Warande. Ze zijn op maat, flexibel en sluiten aan bij de competenties en talenten van de individuele zorgprofessional. Daarmee sluit dit initiatief prachtig aan bij de strategische koers ‘Samenwerken aan een lerende regio’ die wij samen als regio inzetten.

Meer informatie

Bent u als HR- of opleidingsprofessional geïnteresseerd om in gesprek te gaan over MBO Utrecht Op Maat of FLOW? Neem dan contact op via maatwerktrajecten@mboutrecht.nl.

Lees ook verder op de website van MBO Utrecht, of bekijk het artikel 'Onderwijsconcept MBO Utrecht speelt in op marktvraag' van Breens.