Nieuwe editie Vernieuwend Werken in de Zorg (najaar 2022)

26 mei 2022

Zijn uw medewerkers ‘fit for the future’? Werken in de zorg met alle uitdagingen en veranderingen die op deze sector afkomen vraagt om innovatie. Zorgprofessionals spelen hierin een cruciale rol! Driekwart van het succes komt van sociale innovatie: nieuwe manieren om de praktijk van zorg te organiseren en te innoveren. En die praktijk: daar weten zorgprofessionals alles vanaf! De beste ideeën komen van de werkvloer.

Programma Vernieuwend Werken

Met het programma Vernieuwend Werken in de Zorg biedt u medewerkers een kans om proactief aan de slag te gaan met vraagstukken en frustraties die zij op de werkvloer ervaren. Utrechtzorg en deRotterdamseZorg starten binnenkort een nieuwe editie van dit bewezen effectieve programma dat is ontwikkeld door Reinaerde en de Sociale Innovatie Academie. Vernieuwend Werken in de Zorg is trotse koploper binnen het Actie Leer Netwerk.

De zorg vanuit de praktijk vernieuwen

Laat uw zorgprofessionals meedoen met het programma Vernieuwend Werken in de Zorg! Het biedt hen de kans om te leren en ervaren hoe ze ideeën kunnen opdoen en uitvoeren, en hoe zij met hun vakmanschap en persoonlijk leiderschap de zorg vanuit de praktijk kunnen vernieuwen. De basis van het programma bestaat uit het aanleren van nieuwe vaardigheden, het opdoen van nieuwe kennis over innoveren en persoonlijke ontwikkeling.

Dit doen we rondom een concreet idee. Dat idee hoeft u nog niet te hebben, en ontwikkelt zich in de loop van het programma.

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor zorgprofessionals en een zogeheten tandempartner. Een tandempartner is een leidinggevende of manager uit de organisatie die ook meedoet en een rol heeft in het uitwerken en uitvoeren van een idee.

Waarom meedoen?

  • Het programma zorgt voor het vergroten van veranderkracht en innovatievermogen in uw organisatie;
  • Ambassadeurs van innoveren inspireren andere collega’s;
  • Het idee of project heeft direct resultaat binnen uw organisatie;
  • Collega's krijgen meer energie en werkplezier
  • Het programma heeft een positief effect op het binden en boeien van de zorgprofessional

Praktische informatie deelname

Is uw organisatie aangesloten bij Utrechtzorg of deRotterdamseZorg? Dan kunnen medewerkers van uw organisatie meedoen!

Het programma duurt circa 4 maanden, waarbij de bijeenkomsten het liefst fysiek worden georganiseerd op locaties van deelnemende organisaties. De kick-off vindt plaatst op donderdag 22 september, en de laatste bijeenkomst is op donderdag 26 januari 2023. Er zijn ook bijeenkomsten op 6 oktober, 17 oktober, 3 november, 10 november, 14 november, 21 november, 1 december, 15 december, 12 januari.

Deelname kost €750,- exclusief btw.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Marloes Aarden via maarden@utrechtzorg.net. Bekijk ook de flyer met informatie voor medewerkers.

Aanmelden kan via vernieuwendwerken@derotterdamsezorg.nl.