- twitter-bannerl-nl-2.jpg

Oproep: denk mee over opleidingsrendement!

18 december 2019

Denkt u met ons mee op het gebied van opleidingsrendement en begeleiding?

Opleidingsrendement

Graag doen we een oproep aan professionals betrokken bij de begeleiding van leerlingen en werknemers in praktijkopleidingen. Door het verbeteren van de begeleiding van leerlingen/medewerkers tijdens hun opleiding (en daarna) voorkomen we teleurstellingen en voortijdige uitval. Daarnaast verwachten we dat de tevredenheid en het opleidingsrendement zal toenemen. Het is een thema actueler dan ooit. Studies worden niet afgemaakt of afgestudeerden kiezen toch voor een baan buiten de zorg. Hebben we de student goed in beeld? Kunnen leerlingen ook echt leerlingen zijn? Welke mogelijkheden zijn er om de begeleiding uit te breiden? Dat zijn de vragen waar de projectgroep opleidingsrendement zich mee bezighoudt. Begeleiding vormt immers de belangrijkste spil tijdens en na de opleiding en draagt bij aan het behoud van studenten.

Gooi en Vechtstreek

In de regio Gooi en Vechtstreek zijn we vanuit het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) in 2019 gestart met een groep enthousiaste praktijkopleiders, HR-adviseurs en opleidingsadviseurs uit de zorg en het onderwijs. Amaris Zorggroep, Amerpoort, Inovum, Tergooi Ziekenhuis, de Gooise Zorgacademie (MBO Utrecht) en de Hogeschool Utrecht zijn hierbij betrokken. Lees hier meer over dit project. Het jaar 2019 stond vooral in het teken van kennismaking, uitwisseling en bepalen van de inhoud. In 2020 gaan we dit thematisch uitwerken, te beginnen met het thema assessment. Welke vormen van assessment worden in de regel gebruikt? Wat is het resultaat? Is het breder in te zetten dan alleen als selectie instrument? Aan de hand van presentaties, praktijkvoorbeelden uit de regio gaan we deze vragen beantwoorden

Oproep

Het thema begeleiding speelt natuurlijk in alle regio’s en in alle sectoren. Vandaar onze oproep! Heeft u zin om met enthousiaste collega’s dit belangrijke vraagstuk uit te werken? Doe dan mee! We zien u graag bij de volgende bijeenkomst.

Praktische informatie

Datum: Maandag 24 februari 14.00 – 16.00 uur.
Locatie: Nieuwenoordlaan 12 in Baarn (Amerpoort).
Aanmelden: Aanmelden kan via secretariaat@utrechtzorg.net o.v.v. "Opleidingsrendement".
Vragen: Heeft u vragen of ideeën? Neem dan contact op met Jan Joosten via jjoosten@utrechtzorg.net of 030 - 634 0808.