- pexels-anna-shvets-4586984.jpg

Programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en welzijn (TAZ) gepubliceerd

03 oktober 2022

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft het programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en welzijn (TAZ) gepubliceerd. Met het programma wil minister Helder voor Langdurige Zorg en Sport het werkplezier van zorgmedewerkers vergroten en de toegankelijkheid van de zorg in de toekomst garanderen.

Minister Helder: “We staan samen voor een grote opgave in de zorg waar we nu mee aan de slag moeten. Gelukkig wordt deze urgentie ook door de sector zelf gezien. Er is grote behoefte en veel energie om zorgmedewerkers trots, plezier en zeggenschap in hun werk te geven. Met dit programma zetten we de eerste stap in een proces waarin de medewerkers steeds meer ruimte krijgen. Ruimte die ze verdienen en nodig hebben om in de zorg werkzaam te blijven. Alle partijen in de zorg gaan aan de slag met goed werkgeverschap, innovatie en ruimte voor scholing. Zo kan de zorgmedewerker doen wat hij of zij het liefste doet: met passie goede zorg leveren aan de cliënt.”

Meer informatie

Regionaal

Utrechtzorg faciliteert het proces om het TAZ-programma te vertalen naar een regionale aanpak. Het doel is gesteld om op 9 maart 2023 tijdens de volgende werkconferentie van Utrechtzorg de concrete plannen die hieruit volgen te presenteren.

Wilt u ook meedenken over een regionale uitwerking van het TAZ-programma? Neem dan contact op met Marloes Aarden via maarden@utrechtzorg.net. Meedenken houdt in dat we ongeveer 1 uur per maand met elkaar online richting geven aan een verdere uitwerking.