Facts & figures: Regiobeeld Utrechtzorg editie maart 2022

30 maart 2022

In ons Regiobeeld brengen we actuele arbeidsmarktinformatie per kwartaal in beeld. In het nieuwste Regiobeeld vindt u de analyses tot en met Q3 2021.

Actuele arbeidsmarktdata

Arbeidsmarktdata vormt de gezamenlijke basis voor een goede dialoog. Door goed op te hoogte te zijn van de situatie in de regio kunnen we samen goede plannen maken. De hoeveelheid arbeidsmarktdata die beschikbaar is, kan soms overweldigend zijn. Wat is nu echt belangrijk om te monitoren? Welke thema’s zijn het meest relevant voor u? En waar willen we met elkaar tijd en aandacht aan besteden?

Regiobeeld

In onze publicaties 'Facts & figures: Regiobeeld Utrechtzorg' brengen we dit voor u in beeld voor de arbeidsmarkt zorg en welzijn in Utrecht, Amersfoort-Eemland en de Gooi en Vechtstreek. Naast een overzicht van de belangrijkste indicatoren en ontwikkelingen kunt u hier ook de links vinden naar meer specifieke informatie.

Naast de gebruikelijke onderwerpen als arbeidsmarktspanning, mobiliteit en verzuim is er in deze editie ook aandacht voor de verschillende types uitstroom naar branche in de regio. Landelijk stroomt er 9% van de medewerkers uit buiten de sector, terwijl dat in onze regio sterk varieert met waardes tussen de 8% en 17%. Daarnaast is er aandacht voor regionale data vanuit het UWV: hoeveel werkzoekenden met een zorgachtergrond zijn er bijvoorbeeld in onze regio?

Download het Regiobeeld (.PDF), editie maart 2022.

Meer informatie

Meer weten over arbeidsmarktdata? Of heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met arbeidsmarktonderzoeker Mariëtte Roest via mroest@utrechtzorg.net.