ALND2020: RegioPlus Rondetafelgesprek met Erna Laclé

17 december 2020

Erna Laclé, projectleider leren en opleiden bij Utrechtzorg, sprak tijdens het RegioPlus Rondetafelgesprek over de toegankelijkheid van de arbeidsmarkt.

RegioPlus Rondetafelgesprek

Tijdens de eerste dag van de Actie Leer Netwerk Dagen 2020 (ALND) organiseerde RegioPlus een rondetafelgesprek over de toegankelijkheid van de arbeidsmarkt voor zorg en welzijn voor zij-instromers en mogelijkheden flexibeler om te gaan met opleidingen en diploma’s.

Erna Laclé van Utrechtzorg was hierbij aanwezig. Zij ging met Jelle Boonstra, Donna Bongers Heynemann, Sander Baljé, Natalie Bommeljé en Han Dahlmans onder leiding van Marijke Roskam met elkaar in gesprek, waarbij Actie Leer Netwerk ambassadeur op het thema Leven lang ontwikkelen, Marc van der Meer, een tussentijdse reflectie verzorgde.

"We zijn in zorg en welzijn erg gefocust op het diploma gericht denken", vertelde Erna tijdens dit gesprek. "Dat heeft natuurlijk te maken met de borging van de kwaliteit van zorg, maar er is veel meer mogelijk. Het gaat erom dat we mensen goed opleiden, goed begeleiden en mensen de ruimte geven om hun passie te volgen".

Terugkijken

Bekijk het gesprek terug via onderstaande YouTube-video. Een uitgebreid verslag van het gesprek vindt u op de website van RegioPlus.

Foto copyright Actie Leer Netwerk