Samenwerken aan een lerende regio: MBOHup

16 juni 2021

Utrechtzorg feliciteert MBOHup met de benoeming tot koploper in het Actie Leer Netwerk (ALN)!

MBOHup: zetje naar de zorg

MBOHup geeft een ‘zetje naar de zorg’ aan kandidaten met talent, kwaliteit en motivatie die ook wat extra ondersteuning nodig hebben: bijvoorbeeld op het gebied van taal of digitale vaardigheden.

Via een begeleide instroomroute op niveau 2 inclusief arbeidscontract vinden zij hun plekje in de zorg. Deze groep met zoveel talenten en kwaliteiten krijgt hiermee de kans die ze verdienen op de arbeidsmarkt. Bovendien zorgt hun inzet voor een waardevolle aanvulling op huidige werkzaamheden én preventie, zoals bij de GGD Regio Utrecht. Inmiddels is de derde groep van start gegaan, wordt werk gemaakt van een deelcertificaten en ontstaat er ruimte voor nieuwe functies zoals herstelmedewerker.

Het ALN schreef een artikel over MBOHup. In het artikel leest u meer over de werkwijze, expertise en samenwerking bij MBOHup. Bekijk ook de presentatie van MBOHup (.PDF). Voor meer informatie over MBOHup en/of aansluiten als werkgever in zorg en welzijn kunt u contact opnemen met Annemien van der Veen via info@mbohup.nl of Jan Joosten via jjoosten@utrechtzorg.net.

Elk talent telt

In een arbeidsmarkt waar de krapte alleen maar toeneemt laat MBOHup zien dat elk talent telt en de mogelijkheid heeft om een waardevolle bijdrage te leveren in de zorg.

Wij zijn er ontzettend trots op dat dit mooie initiatief in onze regio is ontstaan. Als samenwerkingspartner ondersteunt Utrechtzorg dit initiatief van harte. Hopelijk inspireert het tot navolging op grote schaal.

Samenwerken aan een lerende regio

Het samenwerkingsverband MBOHup is een prachtig voorbeeld van samenwerking om iedereen met talent op te leiden en te begeleiden naar een baan in de zorg. Met de praktijkgerichte persoonlijke leerroutes geeft het samenwerkingsverband invulling aan het regionale leer- en ontwikkellandschap.

Het perspectief van de (potentiële) zorgprofessional staat centraal en daarmee sluit dit initiatief aan bij de strategische koers "Samenwerken aan een lerende regio" die we samen als regio inzetten. Voor meer informatie over deze strategische koers kunt u contact opnemen met Jan Joosten via jjoosten@utrechtzorg.net en Erna Laclé via elacle@utrechtzorg.net.