Subsidieregeling behoud langdurig zieke zorgmedewerkers

18 mei 2022

Ook binnen de zorg zijn medewerkers ziek geworden door corona. Sommige zorgmedewerkers zijn na 2 jaar nog ziek. Het kabinet wil graag dat zij meer tijd krijgen om beter te worden en hoopt deze medewerkers te kunnen behouden voor de zorg. Daarom geeft de overheid subsidie aan werkgevers in de zorg.

Overheid wil graag dat zorgmedewerkers in zorg werkzaam blijven

Als werknemers 2 jaar ziek zijn, gaan zij vrijwel altijd uit dienst van hun werkgever. Dat geldt ook voor medewerkers in de zorg. Als deze zorgmedewerkers later beter worden, gaan zij misschien werk buiten de zorg zoeken. De overheid wil graag dat deze medewerkers binnen de zorg blijven werken. Daarom werkt het kabinet aan een tijdelijke subsidieregeling voor zorgwerkgevers. Met de subsidie kunnen zij langdurig zieke werknemers na het tweede ziektejaar langer in dienst houden. Zo kunnen werkgevers met hun werknemers blijven werken aan hun herstel en re-integratie. De overheid vergoedt een deel van loonkosten van de verlengde loondoorbetaling.

Subsidie aanvragen

De subsidie kan vanaf juni aangevraagd worden. Bekijk voor meer informatie het nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid.