Terugblik: Assessment Festival - de juiste professional op de juiste plek

23 juni 2021

Het online Assessment Festival van Utrechtzorg vond plaats van 15 tot en met 18 juni 2021.

Assessment Festival

Als regio zetten we ons samen in om de zorg te kunnen bieden die we zelf graag willen ontvangen. Goede zorg, op het juiste moment, op de juiste plek. De uitdaging is om daarbij ook de juiste professional op de juiste plek te krijgen én daar te houden. De inzet van assessments als onderdeel van duurzame inzetbaarheid kan hierbij ondersteunen. Tijdens ons online Assessment Festival vonden meerdere workshops rond dit thema plaats.

We kijken terug op een geslaagd festival - ondanks het noodweer buiten. De inspirerende workshops gaven een mooi overzicht van de brede toepasbaarheid van assessments. Deelnemers gingen zelf aan de slag met casuïstiek, in gesprek over afwegingen en keuzes, ontdekten instrumenten en konden sparren over visie en kadering.

Duurzame inzetbaarheid

Als rode draad kwam naar voren dat de inzet van assessments pas volledig tot zijn recht komt wanneer het onderdeel uitmaakt van duurzame inzetbaarheid in een organisatie, gericht op vitaliteit, groei en ontwikkeling. Dat vraagt om pro-actief loopbaangedrag van zowel de medewerker als de organisatie. Een boeiend perspectief om in een vervolg dieper op in te gaan.

Meer informatie

We bedanken Annick Delanghe, Anna van der Horst, Joycelyn Bartlett, Beverley Rose, Jeroen Visscher en Roel Custers voor hun bijdrage aan het Assessment Festival!

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Jan Joosten of Ieteke van Brakel via jjoosten@utrechtzorg.net of ivanbrakel@utrechtzorg.net.