Sterk in je werk: effectief ontwikkeltraject voor behoud

27 september 2021

Geef een loopbaancoach cadeau

Het behouden van medewerkers is één van de belangrijkste uitdagingen én oplossingen voor het personeelstekort in zorg en welzijn. Sterk in je werk, zorg voor jezelf draagt hieraan bij. Al bijna 45.000 mensen hebben zich aangemeld voor deze kortdurende, vrijwillige en gratis loopbaanimpuls. Het overgrote deel van de deelnemers (60%) is reeds werkzaam in zorg en welzijn. Medewerkers geven na een Sterk in je werk-traject aan dat ze weer verliefd zijn op hun vak, handvatten hebben gekregen voor een betere werk-privébalans, en bruikbare tips hebben gekregen hoe ze kunnen werken aan doorgroei of een andere stap binnen de sector.

Sterk in je werk past goed in een persoonlijk ontwikkelplan wanneer u medewerkers wilt stimuleren om zich te ontwikkelen en naar de toekomst te kijken. Heeft iemand behoefte aan andere of meer taken en verantwoordelijkheden? Aan meer uren? Of wil deze persoon iets heel anders binnen de organisatie doen? Met een onafhankelijke coach van Sterk in je werk kunnen alle mogelijkheden in vertrouwen besproken worden. Zo is Sterk in je werk er voor iedere medewerker die duurzaam aan het werk wil blijven.

Benieuwd hoe dit werkt en welke mogelijkheden Sterk in je werk biedt? Download de vernieuwde flyer (.PDF).

Deel Sterk in je werk!

Tevreden medewerkers zijn een groot goed. Wat kunt u als HR-adviseur, manager of teamleider doen om Sterk in je werk bekend te maken onder (potentiële) medewerkers? Veel!

  • Praat over aandacht voor de loopbaan tijdens een teamoverleg;
  • Maak het een onderdeel van persoonlijke ontwikkelingsplannen en duurzaamheidsbeleid;
  • Plaats informatie Sterk in je werk, zorg voor jezelf op intranet;
  • Vraag de Sterk in je werk-cadeaukaarten aan en deel ze uit;
  • Organiseer een informatiebijeenkomst of inspiratiedag.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Sterk in je werk in de regio's Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vecht? Neem contact op met projectleider Gabriëlle Peereboom via gpeereboom@utrechtzorg.net. Op www.sterkinjewerk.nl vinden medewerkers uitgebreide informatie.