Programma Ambassadeurs Zorgtechnologie (regio Utrecht) van start

17 mei 2021

Samen aan de slag met zorgtechnologie, samen op weg naar de toekomst!

Nut en noodzaak van zorgtechnologie

Deze maand vond de online kick-off van het nieuwe programma Ambassadeurs Zorgtechnologie plaats. Projectleiders en bestuurders van 15 VVT-organisaties in de regio Utrecht staan klaar om medewerkers in hun organisaties mee te nemen richting de zorgprofessional van de toekomst.

Hoe we dat doen? We gaan het komende jaar ruim 5.000 medewerkers inspireren, opleiden en kennis laten maken met het nut en de noodzaak van zorgtechnologie. We vergroten de bewustwording van wat zorgtechnologie op kan leveren in het verlagen van werkdruk en het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van cliënten. De warme zorg blijft hierbij absoluut intact: technologie is een mooie aanvulling ter ondersteuning.

Leren van en met elkaar

Het programma is gebaseerd op het gedachtegoed van het inzetten van ruim 50 talentvolle zorgprofessionals (ambassadeurs) die andere collega’s enthousiasmeren en meenemen in het gebruik van zorgtechnologie. Leren op de werkvloer, peer-to-peer van en met elkaar. Zij zijn de Ambassadeurs Zorgtechnologie.

Samenwerking

Zorgkantoor Zilveren Kruis heeft regionale ontwikkelgelden ter beschikking gesteld om dit programma mogelijk te maken. Buro StrakZ, de ontwikkelaar van de trainingen en sessies, zorgt voor de diverse opleidingen, inspiratie- en kennissessies en het meenemen van teammanagers in hun rol. Ook maken we gebruik van de door hen ontwikkelde leerapp FactZ voor iedereen die meer wil weten over zorgtechnologie.

In dit project werken samen: Amaris Zorggroep, AxionContinu, Bartholomeus Gasthuis, Beweging 3.0, Careyn, Zorg- en Wooncentrum De Haven, Lyvore, De Brug, De Bilthuysen, Maria Dommer, QuaRijn, Vecht en IJssel, Zorggroep de Vechtstreek, Warande en ZorgSpectrum. Utrechtzorg coördineert het programma, faciliteert de 15 projectleiders en zorgt voor de coaching en intervisie met de ambassadeurs. Ook voeren we een onderzoek uit en stellen we communicatiemiddelen ter beschikking.

De afgelopen jaren is met het programma Digitaal Vaardig een mooie basis gelegd om nu door te pakken. Wij hebben erg veel zin om de zorgprofessional van de toekomst kennis te laten maken met zorgtechnologie!