Digitale terugblik op het project Digitale vaardigheden

17 december 2020

Een trotse terugblik op het project Digitale vaardigheden in de regio Utrechtzorg.

Iedereen digitaal vaardig

Iedereen in zorg en welzijn digitaal vaardig: dat is ons doel! We zijn trots op de aansprekende resultaten die het project “Digitale vaardigheden” geboekt heeft. Trots op de medewerkers die zichzelf overwonnen, maar ook op de digicoaches, projectleiders, de onderzoekers en de bestuurders van de organisaties die deze uitdaging aandurfden.

Met die gedeelde opinie sloten de projectleiders van alle deelnemende organisaties de laatste projectbijeenkomst van “Digivaardig in de zorg” af. Twee successen sprongen er in het bijzonder uit: digistarters weten hun digitale weg nu merkbaar beter te vinden en digicoaches bleken van onschatbare waarde te zijn.

Succesfactoren

Andere factoren die goed bevielen, waren de onderlinge samenwerking en de gezamenlijkheid in het project. Het uitwisselen van ervaring en kennis werd goed ervaren en bracht het project verder. Het project leverde daarnaast verschillende resultaten en successen op:

En als kers op de taart werd het onderzoek dat Utrechtzorg uitvoerde in de RIVM factsheet "Stand van zaken rondom e-health in 2020" aangeboden aan de Tweede Kamer (pagina 16).

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project? Download hier een update met de belangrijkste ontwikkelingen van de laatste maanden.

De werkzaamheden van Suzanne Verheijden als programmamanager Digitale vaardigheden bij Utrechtzorg zijn afgerond. U kunt bij Jan Joosten via jjoosten@utrechtzorg.net terecht voor vragen over dit project.