Virtual Learning Lab

Het Virtual Learning Lab (VLL) wordt een online platform waar studenten onafhankelijk van tijd, plaats en beschikbaarheid van docenten/praktijkbegeleiders levensecht kunnen oefenen met de verpleegtechnische vaardigheden volgens de Vilans protocollen. Studenten van de ‘derde leerweg’ (zij-instromers, herintreders, bijscholers) oefenen in het VLL deze vaardigheden en zijn beter voorbereid op de praktijkstage. Praktijk- en werkbegeleiders kunnen gerichter begeleiden en zijn minder opleidingstijd kwijt aan de instructie van deze vaardigheden.

Het voordeel van het Virtual Learning Lab is dat de opleiding flexibel gevolgd kan worden en dat het onderwijs volledig aansluit op de persoonlijke behoeften van de studenten. Zo maken we het voor iedereen toegankelijk om een leven lang te leren. Het Virtual Learning Lab maakt gebruik van het systeem CareUp.

Samenwerking

Het VLL is een initiatief van het Gezondheidszorgcollege van ROC Midden Nederland, NCOI MBO College, TripleMotion Media en Utrechtzorg, en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW. Op dit moment is deze projectgroep volop bezig met de ontwikkeling van het VLL.

Utrechtzorg is trotse partner van dit samenwerkingsverband. Innovaties als het Virtual Learning Lab leveren een waardevolle bijdrage aan het oplossen van het regionale begeleidingsvraagstuk in de zorg. Daarmee geeft het invulling aan de strategische koers "Samenwerken aan een lerende regio".

Heb je vragen over dit project? Neem dan contact op met Jan Joosten via jjoosten@utrechtzorg.net of download de flyer.

Gerelateerd nieuws

Al het nieuws