Eén jaar Ik Zorg Shop

22 januari 2021

Op 22 januari 2021 bestaat de Ik Zorg Shop in Zeist officieel 1 jaar!

Eén jaar samen werven in Zeist

Op woensdag 22 januari 2020 was het dan zover: de allereerste Ik Zorg Shop van Nederland opende haar deuren aan de 1e Hogeweg 4-8 in Zeist. Een uniek winkelconcept van samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties waar toekomstige zorgprofessionals, zij-instromers, herintreders en vrijwilligers en werkgevers elkaar ontmoeten. Vandaag, op 22 januari 2021, bestaat de Ik Zorg Shop één jaar.

Zoals met alles in deze tijd liep ook dit project anders dan gepland. We openden onze deuren voor het eerst, maar moesten ze vervolgens helaas ook twee keer sluiten vanwege de coronamaatregelen. Desondanks liep de Shop goed. We hebben veel bezoek gekregen, zowel fysiek als online. Samen met de recruiters van de deelnemende organisaties hebben we veel mensen een stap verder kunnen helpen in hun oriëntatieproces. Een aantal van hen kon zelfs direct solliciteren bij een zorg- of welzijnsorganisatie. Op een vacature die ze anders nooit hadden gevonden.

Een mooi voorbeeld hiervan is Judith. Via de Ik Zorg Shop werd zij verwezen naar naar Altrecht. Dat bleek een schot in de roos te zijn, want Judith is nu gestart met een verkort duaal traject voor leerling hbo verpleegkundige bij Altrecht. In het interview met Judith leest u precies hoe haar oriëntatieproces verliep en hoe de Ik Zorg Shop daarbij kon helpen.

Over de Ik Zorg Shop

Het afgelopen jaar hebben meer dan 15 zorg- en welzijnsorganisaties uit verschillende zorgbranches met veel plezier samengewerkt in de Ik Zorg Shop. Met name het sterke netwerk, sparren met (recruitment)collega's en de laagdrempeligheid werden door deelnemende werkgevers gewaardeerd. Samen werven voor de hele sector is dan ook het motto.

Momenteel zijn Accolade Zorg, Altrecht, Bartiméus, Zorggroep Charim, King Arthur Groep, Philadelphia, Pro Senectute, Reinaerde, Vecht en IJssel, Warande, ZorgSpectrum en Beweging 3.0 deelnemer van de Ik Zorg Shop.

Ook meedoen?

Wilt u met uw organisatie ook aansluiten bij de Ik Zorg Shop? Of wil meer weten over de mogelijkheden hiervan? Kijk dan op deze pagina, bekijk onderstaande video, en/of neem contact op met Leontien van Lierop via lvanlierop@utrechtzorg.net.