Manifest: Samenwerken aan een lerende regio

11 november 2021

Manifest: Samenwerken aan een lerende regio

Goede zorg kan niet zonder goed opgeleide medewerkers die zich blijven ontwikkelen. Dit mogelijk maken is een gedeelde verantwoordelijkheid. Daarom zetten we de ‘regio Utrechtzorg’ (Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vecht) op de kaart als lerende regio.

Regionale visie

Onze regionale visie is samengevat in het manifest ‘Samenwerken aan een lerende regio’. Dit manifest is het resultaat van ontwikkelsessies met ruim tweehonderd opleidingsadviseurs, onderwijsprofessionals, beleidsmedewerkers, en andere experts op het gebied van leren en ontwikkelen uit de regio. Ook bouwt het document voort op het Strategisch plan leren en ontwikkelen van Utrechtzorg en de visie op opleiden en leren zoals geformuleerd vanuit het landelijk samenwerkingsverband RegioPlus.

Het is onze intentie om hiermee een helder beeld te geven van wat ons te doen staat. Het manifest is tegelijk een uitnodiging om in gesprek te gaan, nieuwe samenwerkingen aan te gaan en te ontdekken hoe we het als regio anders aan gaan pakken.

> Download en lees het manifest

Aan de slag

Sluit aan en laat de hele regio meedenken, meedoen en mee oplossen aan de vraagstukken en thema’s die ongetwijfeld ook binnen uw organisatie spelen! Dat kan op korte termijn in twee bijeenkomsten:

  • Op 1 december presenteren we het manifest online, geven we uitleg en gaan we met u in gesprek over hoe we onze lerende regio tot een succes gaan maken.
    > Meer informatie
  • Op 8 december gaan we een dag live samen aan de slag. Matthijs Bobeldijk geeft een mini masterclass, waarna we aan de slag gaan met ontwikkelcoalities en de drie strategische thema’s uit het manifest.
    > Meer informatie

Meer informatie

Wij geloven in de lerende regio en de mogelijkheid dat het daadwerkelijk anders kan. Juist hier. We zijn trots op dit document, maar vooral op de wijze waarop het tot stand is gekomen: in co-creatie met zoveel stakeholders uit onze regio.

Heeft u naar aanleiding van dit document vragen of ideeën? Of wilt u een fysiek exemplaar ontvangen? Neem contact met ons op! U bereikt Erna Laclé en Jan Joosten van Utrechtzorg via elacle@utrechtzorg.net en jjoosten@utrechtzorg.net.