Uitnodiging: regionale evaluatie coronabanen

08 juni 2021

We nodigen u uit om samen met Utrechtzorg, Losdenkers en collega's uit de regio in gesprek te gaan over coronabanen.

Evaluatie coronabanen

Coronabanen zijn gesubsidieerde banen gericht op de inzet van tijdelijk extra ondersteunend personeel ter verlichting van de werkdruk van de zorg. Werkgevers in zorg en welzijn konden de afgelopen maanden gebruik maken van deze subsidie. Lees hier meer over de coronabanen in onze regio.

Coronabanen zijn een nieuw innovatief concept waarbij kandidaten en werkgevers unieke kansen krijgen. Dat biedt mogelijkheden om van te leren. We zijn benieuwd naar uw ervaringen en verhalen, zodat we een goed beeld kunnen schetsen en de geleerde lessen in de toekomst kunnen verduurzamen. Zo zetten we een mooie stap richting een flexibele arbeidsmarkt en maken we optimaal gebruik van de subsidie die onlangs verlengd werd.

Daarom starten we naast de landelijke kwalitatieve evaluatie een fris evaluatietraject samen met Losdenkers. Dit doen we om de cijfers te duiden en verrijken met beelden en verhalen. In dit traject evalueren we vanuit alle verschillende perspectieven: kandidaat, HR, opleider, bestuurder, zorgmanager en teamlid.

Doe mee!

Wanneer uw organisatie gebruik heeft gemaakt van coronabanen nodigen we u graag uit om deel te nemen aan deze evaluatiesessies en deze uitnodiging te delen met uw collega’s. Er zijn verschillende sessies gepland:

Gestart met een coronabaan: vertel eens!
Maandag 14 juni 10.00-11.30 (online)
Deze sessie is bedoeld voor kandidaten die gestart zijn met een coronabaan. Hoe was dat: vertel eens? We horen graag ervaringen en lessen, maar ook ideeën. Praat en doe vooral mee! De sessie is energiek en interactief met alle ruimte voor individuele ervaringen.

Blikkie terug: samen met HR en Opleiden
Maandag 14 juni 14:00 – 15:00 en dinsdag 15 juni 9:30 – 10:30
Deze sessie is bedoeld voor HR-managers/-adviseurs en opleidingsfunctionarissen. We blikken op een leuke interactieve manier terug op het proces rondom coronabanen. Wat ging goed, wat kon beter? Heeft u ideeën voor de toekomst? Deze sessie wordt twee keer gehouden.

Interviews met teammanagers/ teamleiders en collega’s
In een interview vragen we u als teammanager, teamleider of collega het hemd van het lijf over hoe u de coronabanen hebt ervaren. Dit kan op een voor u passend tijdstip. Het gesprek duurt een half uur. Vermeld bij aanmelding een aantal opties wanneer dit voor u uit zou komen.

Interview met bestuurders
We vragen bestuurders uit de regio om ook uw input en visie op de coronabanen te delen met Utrechtzorg. Ook het bestuurlijk perspectief is hierbij van belang. Vermeld bij aanmelding een aantal opties wanneer een gesprek voor u uit zou komen.

Eindpresentatie resultaat en vooruitblik: op weg naar een flexibele arbeidsmarkt
Dinsdag 29 juni 10:00 – 11:30 en donderdag 1 juli 11:00 – 12:30
We presenteren we de uitkomst van het onderzoek en kijken graag vooruit. Hoe kunnen we de geleerde lessen van de coronabanen als regio verduurzamen op weg naar een flexibele arbeidsmarkt?

Aanmelden

Alle sessies vinden online plaats via Microsoft Teams. Aanmelden voor één of meerdere sessies kan via secretariaat@utrechtzorg.net. Vermeld daarbij om welke sessie het gaat en wie u aanmeldt. U kunt de uitnodiging ook downloaden (.PDF) om te delen met uw collega's.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Gabriëlle Peereboom via gpeereboom@utrechtzorg.net. Alvast tot dan!