Investeren in behoud

Investeren in behoud loont. Dat begint al op het moment dat een medewerker kiest voor de organisatie, en duurt tot zelfs na het moment van afscheid. Het is een cyclus van onboarding, arbeidsvoorwaarden, ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en offboarding. Hieronder vind je actuele informatie over deze vijf thema's.

Onboarding

Praktisch aan de slag met (beleid rondom) onboarding? Onze themapagina Onboarding geeft je het ideale startpunt. Ook wanneer je al langer bezig bent met onboarding zijn hier veel praktische tools te vinden. Vraag bijvoorbeeld de toolbox onboarding aan!

Op 18 november 2024 organiseren we een landelijke online bijeenkomst over over de rol van werkbegeleiders in onboarding. Meer informatie vind je hier binnenkort over in onze agenda.

Arbeidsvoorwaarden

Op 3 oktober 2024 organiseren we een workshop over de kansen voor contractuitbreiding en meerurenbonus.

Utrechtzorg is actief betrokken bij het programma ‘Meer uren werkt!’ dat gefinancierd wordt door het Groeifonds.

Inspiratie op het gebied van zeggenschap vind je op de website van het landelijk actieplan zeggenschap in de zorg.

Ontwikkeling

De flexibilisering van beroepsonderwijs voor volwassenen biedt veel kansen. Kijk op de website van RegioPlus voor onze landelijke werkzaamheden op het gebied van leven lang ontwikkelen. Dit document geeft bovendien een handig overzicht van de huidig ontwikkelde leereenheden.

Duurzame inzetbaarheid

Via ons lerend netwerk investeren we samen in duurzame inzetbaarheid. Dit lerend netwerk is in april 2024 gestart. De opgedane kennis en ervaringen delen we tijdens de themabijeenkomst duurzame inzetbaarheid in december. We inventariseren daar ook of er interesse is om met een nieuwe groep te starten in 2025.

Utrechtzorg heeft een licentie voor de Kosten Baten tool voor Duurzame Inzetbaarheid (KOBA-DI) die door TNO is ontwikkeld. Heb je interesse om deze scan te doorlopen? Neem dan contact op met Natascha Kalkman via nkalkman@utrechtzorg.net.

Offboarding

Het is de moeite waard om energie te steken in een vertrekkende medewerker. Deze persoon kan een visitekaartje, recruiter én spiegel voor de organisatie zijn. Je vindt onze informatie over offboarding op deze pagina.

Ook doen we gezamenlijk, landelijk onderzoek naar uitstroom. Bekijk daarvoor de informatie over het uitstroomonderzoek.