LET OP: Deze informatie kan verouderd zijn!

(Online) scholing rondom coronavirus

Het coronavirus zorgt voor een nieuwe, vaak nog onbekende situatie binnen zorg- en welzijnsorganisaties. Om u hierin te ondersteunen verzamelen we op deze pagina documenten met betrekking tot (online) scholing.

Op de website van Extrahandenvoordezorg wordt bovendien informatie over crisisscholing verzameld. Dit aanbod wordt door deskundigen beoordeeld voor plaatsing.

Nationale Zorgklas

Op 20 april is De Nationale Zorgklas live gegaan. In een kort tijdsbestek is dit landelijke opleidingsplatform ingericht om medewerkers volledig online en binnen een week te kunnen scholen tijdens de coronacrisis. Kwalitatief, snel en doelgericht aan de slag kunnen in de zorg, dat is de ambitie. ActiZ heeft hiermee het initiatief genomen om, in samenwerking met landelijke partijen uit onderwijs en werkveld, snel een digitaal opleidingsplatform voor de zorg mogelijk te maken. Utrechtzorg is via RegioPlus betrokken bij dit initiatief. Lees hier meer over De Nationale Zorgklas.

(Online) scholing

  • All You Can Learn: Via All You Can Learn volgt u een gratis e-learningmodule 'Corona en de zorgprofessional'.

  • Erasmus MC: Het Erasmus MC deelt Virtual Reality instructiefilms, die ook los op een smartphone te bekijken zijn.

  • Free Learning: Free Learning biedt gratis e-elearning modules aan die handig kunnen zijn rondom het coronavirus: handhygiene in verpleeghuizen, handhygiene in de thuiszorg en BRMO in de thuiszorg (het voorkomen van de verspreiding van Bijzonder Resistente Micro-Organismen).

  • ICare: ICare deelt een instructiefilm over het aan- en uittrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen binnen de thuiszorg.

  • Noordhoff en Profportaal Zorg: Noordhoff en Profportaal Zorg hebben een vrij toegankelijk aanbod gelanceerd van meer dan 55 e-learning modules en werkplekinstructies, bijvoorbeeld voor het bedienen van beademingsapparatuur, toedienen van zuurstof of isolatie. Voor het zorgonderwijs heeft Noordhoff de digitale omgeving van de methode voor Zorg & Welzijn (mbo) en Verpleegkunde (hbo) opengesteld voor alle onderwijsinstellingen die daar nog geen toegang toe hadden.

  • ZorgLeren: ZorgLeren heeft een korte e-learning COVID-19 coronavirus beschikbaar gesteld. De e-learning duurt ongeveer 20 minuten en is bedoeld voor professionals werkzaam in verpleging, verzorging, thuiszorg en huisartsenpraktijk.