Assessment Festival: de juiste professional op de juiste plek

28 april 2021

Het online Assessment Festival van Utrechtzorg vindt plaats van 15 tot en met 18 juni 2021.

Inzet van assessments

Als regio zetten we ons samen in om de zorg te kunnen bieden die we zelf graag willen ontvangen. Goede zorg, op het juiste moment, op de juiste plek. De uitdaging is om daarbij ook de juiste professional op de juiste plek te krijgen én daar te houden. Dit is precies waar het Assessment Festival van Utrechtzorg over gaat.

De inzet van assessments als onderdeel van duurzame inzetbaarheid kan hierbij namelijk ondersteunen. De ervaring leert dat assessments vaak alleen worden ingezet tijdens de werving- en selectieprocedure. Een gemiste kans: er zijn ook andere mogelijkheden, zoals ontwikkel assessments en loopbaan assessments. Deze worden nog nauwelijks ingezet, terwijl zij meerwaarde hebben als begeleidingsinstrument voor het behouden van professionals gedurende de verschillende loopbaanfases. Tijdens het Assessment Festival laten we u graag zien wat er allemaal mogelijk is.

Duurzame inzetbaarheid

We hebben het hierbij over duurzame inzetbaarheid: beleid waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan. Dit zorgt voor gemotiveerde medewerkers die met plezier naar hun werk gaan en beter in kunnen spelen op veranderingen in hun loopbaan en ontwikkelingen in de organisatie.

Assessment Festival

Om de brede toepasbaarheid van assessments te laten zien en u te inspireren organiseren we van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 juni het online Assessment Festival. Dit doen we in het kader van de stelling:

Duurzame inzetbaarheid heeft meerwaarde wanneer assessment wordt ingezet als structureel begeleidingsinstrument in de klantreis van (potentiële) professionals naar en binnen de zorg.

Programma

Tijdens het festival vindt elke dag een inspirerende online workshop plaats. U kunt zelf kiezen aan welke onderdelen van het programma u deelneemt.

Het Assessment Festival is gratis voor medewerkers van deelnemende organisaties van Utrechtzorg en samenwerkingspartners (onderwijs en overheid) uit de regio. Deelname voor andere belangstellenden kost €95,- voor het totale programma.

Alle informatie over het Assessment Festival vindt u hier. Meer weten? Neem dan contact op met Jan Joosten via jjoosten@utrechtzorg.net of Ieteke van Brakel via ivanbrakel@utrechtzorg.net.